Elsker dit barn at cykle? Og vil I gerne i gang med cykling?
Så kig forbi den lokale landevejscykelklub!

Her på siden finder du information om, hvordan man som barn kommer i gang med landevejscykling. Her kan du blandt andet finde et overblik over, hvor den nærmeste cykelklub ligger, og hvornår der er et introforløb for børn og unge.

I klubberne sørger de for, at fællesskab, sikkerhed og glæden ved cykling er i fokus, og at det ikke kun handler om konkurrence og intervaltræning. Alle trænerne har den rette erfaring til at give dit barn uvurderlig undervisning og sørge for, at børnene udvikler de bedste teknikker i trygge omgivelser. 

Klubberne tager godt imod jer, uanset om dit barn vil være den næste danmarksmester eller bare har lyst til at hygge sig sammen med andre cykelglade børn. 

Find din klub her.


 

Man kan begynde til landevejscykling som 7-9-årig. Hør nærmere i den lokale klub om, hvilken alder de anbefaler, dit barn har ved opstart.

Det behøver det bestemt ikke være! Når det så er sagt, er det vigtigt at fremhæve, at cykling er en udstyrssport, og der vil være udgifter forbundet med det.  

I de fleste klubber kan dit barn låne en cykel i opstartsfasen, indtil I har fundet ud af, om det er noget, dit barn vil fortsætte med. På sigt vil det dog være nødvendigt at investere i en cykel, men det behøver ikke at være den dyreste model – det er jo benene, det kommer an på. Det er muligt at få råd og vejledning i klubben om køb af den rigtige type cykel, og måske er det endda muligt at købe en brugt cykel fra en ældre rytter.  

Når dit barn begynder til cykling, kan h*n møde op i almindeligt træningstøj og cykelhjelm. Der er ingen grund til at investere i cykeltøj, hvis ikke dit barn vil fortsætte i klubben. Når dit barn (selvfølgelig) har besluttet sig for at gå til cykling, er det værd at investere i et par cykelbukser med pude, en svedundertrøje, en windbreaker, cykelhjelm (obligatorisk) og drikkedunk. Hør i din klub, om det er muligt at låne udstyr i opstarten. Når dit barn er blevet mere erfaren, kan I investere i klikpedaler og cykelsko. 
Mange klubber tilbyder racercykler, som I kan låne, indtil I beslutter, om cykling er noget. I opstartsperioden kan man også komme med sin egen cykel.

De fleste klubber træner et par gange ugentligt, for eksempel tirsdag og torsdag i sommerhalvåret. I weekenden er der nogle børn, der vælger at køre løb, mens andre holder fri eller kører en kortere træningstur. Træningen tilpasses dit barns niveau og erfaringer og varer ca. 1-2 timer. Som forælder er du oftest velkommen til at cykle med. Om vinteren er der typisk fællestræning en gang om ugen og en gang i weekenden. Flere klubber tilbyder også indendørstræning og e-cykling i vinterhalvåret.

Træningen er opdelt i flere hold efter fart og distance, så dit barn kommer til at køre med andre på samme niveau. Træningen vil også indeholde tekniske cykeløvelser og sjove konkurrencer. Dit barn vil helt sikkert få pulsen op og sved på panden, men ikke mere end at h*n har lyst til at komme tilbage til næste træning. Træningen afsluttes ofte med hygge og socialt samvær med klubkammeraterne. Tag gerne kontakt til den lokale klub, så de er klar til at tage imod jer. 

Træningen foregår ofte på svagt trafikerede veje og lukkede områder, så sikkerheden er i top. Dit barn får en grundig introduktion til lånecyklen eller egen cykel og basale tekniske færdigheder, samt en indføring i hvordan man færdes sammen på cykel, inden h*n kommer til at køre med klubkammeraterne. Der vil altid være tilstrækkeligt med trænere med på turen, så de voksne kører både foran og bag ved gruppen. 
Klubberne er meget opmærksomme på ikke at cykle ud i trafikken med børn, der ikke er klar til det. Sikkerheden er i fokus i alle klubber.


Herunder kan du finde en landevejsklub nær dig og se, hvilke tilbud de har til dit barn. 

Vi er en supersej cykelklub, der har et fantastisk sammenhold, godt klubliv samt en god niveau-inddelt træning, så alle passer ind og får noget ud af det

Alder: 7+ (Hos os kan børn starte allerede fra 7 års alderen) 

Træningsdage og mødested: Vi træner tirsdag og torsdag. Tirsdag mødes vi ved “rød låge” kl. 17-19, og torsdag mødes vi ved Nykredit (Englandsvej/Løjtegårdavej) kl. 17, og så slutter vi i klubhuset kl. 19, hvor vi spiser aftensmad sammen.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? En myslibar, en slange og det gode humør.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja 

Kontakt:

Jesper Wagner, Julle Wagner. Tlf 26854197 mail: bogu.amager@gmail.com

Hjemmeside: www.amagercr.dk
Facebook: https://www.facebook.com/groups/5883488854/

Masser af relativt nystartede medlemmer i alderen 9-12 år. Landevej om sommeren og Cykelcross om vinteren. Kontakt Michael for at høre om mulighederne!

Alder: Fra 8-9 år

Mødested: Energicenter Voldparken.

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Michael Salbo,  23653460

Hjemmeside: http://www.abc-cykling.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/groups/abc.cykling/

Meld dig ind i CC Hillerød, hvis du vil være en del af et fællesskab, der brænder for cykling, og hvor du kan lære at blive en rigtig cykelrytter.

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag kl. 17.15 - Frederiksborg Byskole, Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykel og cykelhjelm.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Jonas Nordahl, j.n.l@hotmail.dk, 27848024

Hjemmeside: https://cchillerod.dk/default.aspx

Facebookside: https://www.facebook.com/groups/140433519682352

Klubben henvender sig til børn og unge, der ønsker at cykle i Københavnsområdet.

Alder: 7-9

Træningsdage: Nye medlemmer træner mandag og onsdag.

Kan man låne/leje en cykel? Ja 

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykelhjelm og en drikkedunk.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Sagtens!

Kontakt:
Claus Morsø, 20261560

Hjemmeside: www.ckfix.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/ckfix 

CK Kronborg har en velfungerende børne- og ungdomsafdeling med faste trænere, der planlægger træningen i samarbejde med forældregruppen. Som minimum deltager altid mindst én voksen træner på turene, der både består af distancetræning, forskellige former for intervaltræning og ikke mindst tekniktræning. Cykelrytterne i Børn & Unge-afdelingen spænder naturligvis ganske bredt, når det gælder styrke og form. Derfor er træningen tilrettelagt, så alle får noget ud af den uanset alder.

Alder: 8+ (kontakt Flemming)

Træningsdage og mødested: tirsdag og torsdag i sommerhalvåret fra klubhuset på Gefionsvej.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, hjelm, drikkedunk, tøj til at bevæge sig i og en forælder!

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, sagtens. Vi justerer indhold til dine erfaringer.

Kontakt:
Flemming Lind Rasmussen, tlf.: 40 26 83 38, lindrasmussen@gmail.com

Hjemmeside: https://www.ckkronborg.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/CKKronborg

DBC Ballerup har et nystartet børnehold på landevej, som kører hver mandag fra kl. 17. Herudover træner vi selvfølgelig også på banen i Ballerup Super Arena. Kom og vær med - der er plads til alle!

Alder: Fra 8-9 år

Træningsdage og mødested: Ballerup Super Arena mandag kl. 17

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
jimmi@slet-dette.madsen.as , 40110417

Hjemmeside: https://cykelbanen.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/DBCballerup

GCC er en klub med stor fokus på B&U og har gennem tiden fostret mange store talenter. Samtidig har vi også fokus på, at det skal være sjovt at cykle.

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Vi træner tirsdag, torsdag og søndag og mødes ved klubhuset på Vårgyvelvej i Karlslunde.

Kan man låne/leje en cykel? Ja, klubben har en del lejecykler.

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykel, cykelhjelm, lappegrej, evt. en myslibar og godt humør.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, vi har et begynderhold.

Kontakt:
Tommy Cramer, tcramer@email.dk, 25293842

Hjemmeside: www.grevecc.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/groups/147758681958950

I Holbæk Cykelsport er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner 1-2  gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt!

Vi træner ofte i trafiksikre omgivelser og gør rigtig meget ud af at skabe gode forudsætninger for, at det sociale fællesskab kan stortrives blandt de unge. Hver tirsdag har vi "social tirsdag",  hvor vi eksempelvis spiser sammen efter de unges træning.

Alder: 8+

Træningsdage og mødested: Tirsdage kl. 18:00 og en times tid frem. Vi træner ligeledes om torsdagen, men som ny bør du prioritere at deltage om tirsdagen.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Ungdomsansvarlig: Kenneth Kierbyholm, fam@slet-dette.kierbyholm.dk 

Hjemmeside: https://holbaek-cykelsport.dk/ 

Facebookside: https://www.facebook.com/hcscykelsport/

Er du vild med cykling? Så kig forbi Hvidovre CK! I vores B&U-afdeling er der plads til alle fra 9 år og opefter. Vi kører på landevej om sommeren og MTB og e-cykling om vinteren. Vi har et godt socialt miljø, hvor der er plads til alle uanset forudgående cykelforudsætninger.  

Alder: fra ca. 9 år - kontakt Johnny

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag i sommerhalvåret fra klublokalerne.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Jørgen Staun, 40455270

Hjemmeside: https://hvidovrecykleklub.dk/default.aspx

Facebookside: https://www.facebook.com/Hvidovre-Cykle-Klub-B%C3%B8rn-og-Unge-1967079223403047

Landevejscykling er en spændende, udfordrende og krævende sportsgren. Køge Cykel Ring har en stor børne- og ungdomsafdeling og er godt i gang med at udvikle næste generation af cykelryttere. For at du skal komme godt i gang og få noget ud af træningen, skal du træne to til tre gange om ugen. Forældre er velkommen til at køre med de første par gange, og nogle forældre bliver så glade for at cykle, at de også selv begynder at træne.

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag i sommerhalvåret fra Køgehallen.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
formand@koegecykelring.dk

Hjemmeside: https://koegecykelring.dk/traening/boern-og-ungdom.aspx

Facebookside: https://www.facebook.com/koegecr/

Det er fedt at cykle og endnu bedre sammen med andre, så man får nye kammerater. Vi har et fantastisk cykelterræn omkring Næstved og kan cykle mange forskellige ture, hvor vi øver os på cykelsportens forskellige teknikker og får styrke og udholdenhed. Man kan cykle med i op til 4 uger, før man beslutter sig, om man vil være medlem.

Alder: Man kan starte det år, man fylder 9, for så er man U11-rytter.

Træningsdage og mødested: Vi træner tirsdage og torsdage kl. 16:30 fra klubbens lokaler på Jørgen Jensens Vej 2 i Næstved.

Kan man låne/leje en cykel? Ja, vi har lånecykler i alle størrelser.

Hvad skal man medbringe til første træning? Man skal altid have cykelhjelm med, og så noget tøj man kan cykle i efter årstiden. Man kan købe cykeltøj i klubben, hvis man gerne vil gå til cykling.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Hvis man bare har lært at cykle på en eller anden type cykel, så finder vi ud af resten, når man møder op. Vi starter gerne med at lære gear og bremser at kende og at træne lidt balance i f.eks. en skolegård.

Kontakt:
Tom Levå, tom@jasgus.dk, 4194 6208

Hjemmeside: https://www.nbc-cykling.dk 

Facebookside: https://www.facebook.com/NaestvedBicycleClub 

Man skal begynde til cykling hos os, fordi det er sjovt og god træning i et stærkt fællesskab.

Alder: 8+

Træningsdage: Tirsdag, torsdag og lørdag

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Tøj og mor eller far.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Michael Allan Hansen, Mah2820@slet-dette.hotmail.com, 60 70 70 63

Hjemmeside: https://www.ordrupcc.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/ordrupcc Alder: 8+

Træningsdage og mødested: Klubtræning er tirsdag og torsdag hvor vi mødes Kildegården 12 , 4000 Roskilde

Kan man låne/leje en cykel? Ja, man kan sagtens låne en cykel den første sæson. 

Hvad skal man medbringe til første træning? Hjelm og en drikkedunk.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, man kan sagtens deltage, selvom man ikke har prøvet at gå til cykling før.

Kontakt:
Michael Kisum, michael.kisum@swarco.com , tlf. 51375050

Hjemmeside: roskildecyklering.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/groups/122853931107099

Vi er en lille klub, hvor der er plads til den enkelte rytter på præcis det niveau, han/hun er på. Vi vægter cykling højt og det sociale endnu højere - det skal være sjovt at gå til cykling.

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Tirsdag kl. 17-19 i klubbens lokaler med klubaften efter træning og torsdag kl.17-19 fra Hashøjskolen

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Godt humør, cykelhjelm og drikkedunk - og cykel hvis man har.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, vi har trænere til at tage hånd om alle niveauer.

Kontakt:
Jim Hasgaard, hasgaardjensen@jubii.dk, 24629770

Hjemmeside: www.slagelsecyklering.dk  

Facebookside: https://www.facebook.com/slagelsecyklering/ 

Er du vild med cykling? Så kig forbi Team Cycling Ringsted! I vores B&U-afdeling er der plads til alle fra 8 år og opefter, og vi har et godt socialt miljø, hvor der er plads til alle uanset forudgående cykelforudsætninger. 

Alder: 8+

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag i sommerhalvåret fra klublokalerne i Benløse

Kan man låne/leje en cykel? Ja 

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Henning Hartvig, hartvig24@slet-dette.gmail.com, 22935342

Hjemmeside: https://tcr.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/TeamCyclingRingsted/

Vi har igennem de seneste mange år haft fokus på træning af børn/unge, og indtil rytterne er klar til at komme ud at køre på landevejene, foregår træningen på Flyvestation Værløse, hvor vi også har vores klubhus.

Alder: Det år, man fylder 9 år, kan man starte.

Træningsdage og mødested: Alt efter rytternes alder trænes 1-2 gange om ugen (tirsdag eller tirsdag og torsdag). Vi mødes ved vores klubhus på Flyvestation Værløse - ved Hangar 2.

Kan man låne/leje en cykel? Ja, det kan man.

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykelhjelm - egen cykel - godt humør.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, det kan man godt.

Kontakt:
Cheftræner Per Glottrup, p.glottrup@slet-dette.hotmail.com, 28 51 24 97 

Hjemmeside: www.vfc.dk 

Facebookside: https://www.facebook.com/vfcykelklub

Vi er en stor flok 9-17-årige, der mødes hver tirsdag og torsdag til træning. Vi træner i grupper, alt efter hvor hurtig man kører, og gør det sjovt at træne. De ældste/hurtigste træner også sammen med klubbens voksne licensryttere. Om vinteren træner vi cross og kører sammen i klubbens Zwift-lokale. Som ny bliver man "parret" med en anden rytter og forældre, der hjælper med at svare på alle de spørgsmål, der er som ny cykelrytter om f.eks. licens, løbstilmelding mv.

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Vi træner hver tirsdag og torsdag kl. 17.15 til ca. 19.15. Vi mødes ved Aarhus Cyklebane på Jyllands Alle 79.

Kan man låne/leje en cykel? Ja, vi har lånecykler både til de mindste og til de store.

Hvad skal man medbringe til første træning? Vi cykler altid med hjelm - så husk den. Ellers mød op i tøj, der passer til årstiden, men husk også at cykling giver sved på panden.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Der er plads til alle, og har man ikke selv en racercykel, har vi lånecykler i alle størrelser.

Kontakt:
Henrik Martinussen, kontakt@ckaarhus.dk, 21727061

Hjemmeside: www.ckaarhus.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/CkAarhus

I ECR er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner flere gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt!

Alder: 8+

Kan man låne/leje en cykel? Ja.

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Frank Christensen, frank.christiansen.77@slet-dette.hotmail.com
lone@slet-dette.lykke-hartvig.dk 

Hjemmeside: https://esbjerg-cr.dk/default.aspx

Facebookside: https://www.facebook.com/esbjergcykelring

I Give Cykelklub har vi helt unikke muligheder for børn og unge i alle aldre! Vi har børnehold, hvor man kan starte som 2-årig på sin løbecykel. Vi har et hold for store børn på 6-11 år, som også leger, træner teknik, cykler på cykelsti mm. Vi har et hold for unge på 9-15 år, som træner cykling, og hvor man kan prøve at køre cykelløb, hvis man har lyst.

Alder: 2+

Kan man låne/leje en cykel? Ja.

Træningsdage og mødested:
2-5 år: Mandag fra 17-18             
6-11 år: tirs-ons: 17-18           
8-15 år: Tirs+ons: 17-18                     
Mødested er Give Stadion (parkeringspladsen foran Give Camping).

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Børn 2-9 år: Janni Kvistgaard - jannijensen21@slet-dette.hotmail.com
Solveig Uhre - solveiguhre@slet-dette.gmail.com           
Ungdom 9-16 år: Kim Thomsen - kamak@slet-dette.stofanet.dk 

Hjemmeside: https://www.givecykelklub.dk/ungdom-licens/cykelraes/

Facebookside: https://www.facebook.com/givecykelklub

I Herning CK er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner flere gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt. Vi træner alle tirsdage i trafiksikre omgivelser på Ungskuepladsen. 

Alder: 7+

Træningsdage og mødested: 
Tirsdag kl. 17.30 – 19.30 (Sted: Ungskuepladsen v/Messecentret indkørsel port 13)
Torsdag kl. 17.30 – 19.30 (Sted: Landevej. Vi mødes i gården ved klubhuset Silkeborgvej 8)

Kan man låne/leje en cykel? Ja.

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja.

Kontakt:
Ungdomstræner Trine Rasmussen, trine@slet-dette.basicmail.dk, 4053 9669

Hjemmeside: https://hck.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/Herning-Cykle-Klub-286622208442855

I Hobro CK er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner flere gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning. Kom og vær med - det er super fedt!

Alder: 9+

Kan man låne/leje en cykel? Ja.

Træningsdage og mødested: Onsdage kl. 17:00-18:30 fra Brogade 67, Hobro

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Træner for den yngste gruppe: Henriette Korneliussen, 26215659
Træner for den ældste gruppe: Paw Bjerre Lyngholm, 40616085       

Hjemmeside: https://www.hobrock.dk/cykellob/traening

Facebookside: https://www.facebook.com/HobroCykleklubaf1938

I Holstebro Cykle Clubs børn- og ungeafdeling har vi fokus på fællesskab, sikkerhed, oplevelser og naturligvis frisk luft og lidt sved på panden. Her er plads til alle uanset niveau.

Alder: 8+

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag 17.30 - vi mødes på forskellige lokationer i Holstebro.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? En cykelhjelm og en cykel (eller aftale en lånecykel).

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Allan Lauridsen, a_lauridsen@slet-dette.hotmail.com, 27903510

Hjemmeside: https://www.holstebro.cc/

Facebookside: https://www.facebook.com/hcc1960

I HAC er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner flere gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt!

Alder: 8+

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag kl. 17.30 fra Klubhusets parkeringsplads på Mosegårdsvej 30.

Kan man låne/leje en cykel? Ja.

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja.

Kontakt:
Anders Juul, juul@slet-dette.andersjuul.dk, 22441265,

Hjemmeside: https://hac-cycling.dk/ungdom/

Facebookside: https://www.facebook.com/HorsensAC

Klubben har mange sociale arrangementer. Vi spiser f.eks. sammen efter træning en gang om måneden. Vi rummer alle uanset alder, køn og fart.

Alder: 10+

Træningsdage: Tirsdage og torsdage kl. 17.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykel, hjelm og drikkedunk.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Peter Solgaard Nielsen, Peter@slet-dette.solgaard-nielsen.dk, 20218495

Hjemmeside: kbcm.dk 

Facebookside: https://www.facebook.com/Kolding-Bicycle-Club-Ungdomsafdeling-398878114296854/ 

Man skal melde sig ind i NBC, hvis man gerne vil cykle sammen med andre og have det sjovt samtidig.

Alder: 10+

Træningsdage: Onsdag 16.30.

Kan man låne/leje en cykel? Ja, vi har flere lånecykler.

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel og en cykelhjelm. Så tager vi den derfra.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, man møder op på den cykel man har.

Kontakt:
Mads Søndergaard Jensen, m89jensen@slet-dette.gmail.com, 40 55 78 66

Hjemmeside: http://nbc.cykling.nu/ 

Facebookside: https://www.facebook.com/nbc.frederikshavn.nu 

I Odder CK er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner flere gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt.

Træningsdage: Tirsdag og torsdag fra 17-18:30.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Lucas Wulff Andersen, lucaswandersen@slet-dette.gmail.com, 60132799

Hjemmeside: https://oddercykelklub.dk/klubben

Facebookside: https://www.facebook.com/oddercykelklub

I Randers Cykleklub af 1910 har vi et fantastisk sammenhold i børne-unge afdelingen, og vi har stort fokus på både træning og det sociale. Ud over vores fællestræning et par gange om ugen, mødes klubbens børne-unge-ryttere også til klubaften i klubhuset hver mandag, hvor der spilles bordtennis, snakkes og hygges, som regel over en sodavand.

Alder: 8+

Træningsdage og mødested: I sommerhalvåret træner vi mandage kl. 18.00 og onsdage kl. 17.30 fra UnoX-tanken ved Arena Randers. Hvis du er ny, foreslår vi, at du, inden du dukker op til træning, har mødt os i vores klubhus, hvor vi er mandage mellem kl. 19 og kl. 20. Det er på Langvangen 6, 8930 Randers NØ. Hvis vi har mange nye, starter vi et introforløb mandage.

Kan man låne/leje en cykel? Klubben har låne racercykler, som kan lejes.

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykel, hjelm og drikkedunk.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Hvis vi har mange nye, starter vi et introforløb mandage kl. 18-19. Her kører vi ikke ude i trafikken, men laver forskellige øvelser, så man bliver mere sikker på cyklen.

Kontakt:
Lotte Schmidt, randerscykleklub@slet-dette.gmail.com, 22326334

Hjemmeside: www.rc1910.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/RandersCykleklub

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Tirsdag og torsdag fra JYSK Arena (Ansvej 108)

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Hjelm, drikkedunk og tøj, der passer til årstiden.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, der er mulighed for flere prøve-træninger, men ring og aftal det først.

Kontakt:
Jens-Henrik Jensby, jhjensby@slet-dette.gmail.com, 40905442

Hjemmeside: http://www.silkeborgif.dk/cykling/

Facebookside: https://www.facebook.com/Landevejscykling

I Sønderborg CK er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner flere gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt!

Alder: 9+

Træningsdage: Tordage kl. 17-18 - FriBike Shop, Alsgade 2, 6400 Sønderborg.

Kan man låne/leje en cykel? Nej

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Thomas Lyneborg, thomas.lyneborg@slet-dette.gmail.com, 20160960

Hjemmeside: http://www.sck-cykling.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/SCK6400

Michael Valgren stammer fra Østerild og Jonas Vingegaard fra Hillerslev. De begyndte begge at cykle i Thy Cykle Ring. Der kræves ikke en særlig kropsbygning eller særligt talent for at cykle. Har du to arme og to ben, har du mulighed for at blive en rigtig god cykelrytter. Det talent, der er brug for, sidder mellem ørerne. Du skal kunne lide at træne sammen med dine venner i klubben, og du vil helt sikkert opleve at få et stort netværk af gode relationer samt mange spændende oplevelser. Hvis du bliver så grebet af cykling, at du vil være professionel, kræver det hårdt arbejde og disciplin. Men lad ikke nogen fortælle dig, at du ikke kan opnå det samme som Michael eller Jonas. Og det hele starter i Thy Cykle Ring. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt! Vi træner ofte i trafiksikre omgivelser og sender ikke nogen på på landevejen, som vi ikke har tillid til, kan begå sig.

Alder: 7+

Træningsdage: Onsdage kl. 17:00-18:30 på køreteknisk anlæg Lerpyttervej 17.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Formand: Ole Iversen, ole@slet-dette.fiskeriflaaden.dk, 20224338
Træner: Nick Iversen, nickiversen8@slet-dette.yahoo.dk, 25672323 

Facebookside: https://www.facebook.com/ThyCykleRing

Alder: 8+ eller efter aftale

Træningsdage: Onsdage kl. 17:00 ved Vejen Idrætscenter bunker.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Cykelhjelm og drikkedunk.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Alle er velkomne, og en racercykel er ikke et krav.

Kontakt: Søren de Place Knudsen, sknudsen3333@gmail.com, 40813065

Hjemmeside: cyklingvejen.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/groups/115162465290989

I Vejle CK er der fantastiske muligheder for alle børn og unge for at blive en del af et fedt fællesskab omkring cykling. Vi træner 1-2  gange om ugen og differentierer efter niveau, så alle bliver tilpas udfordret. Vi arbejder både med teknik, sikkerhed, egenfærdighed og naturligvis konditionstræning.  Kom og vær med - det er super fedt. Vi træner ofte i trafiksikre omgivelser og sender ikke nogen på landevejen, som vi ikke har tillid til, kan begå sig.

Alder: 7+

Træningsdage: Onsdage kl. 17:00-18:15 - Damhavens Skole, Damhaven 13, Vejle.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Formand: Thomas Guldhammer, cwkguldhammer@slet-dette.gmail.com 
Ungdomstræner: Michael Guldhammer, michaelguldhammer@slet-dette.hotmail.com 

Hjemmeside: https://vck.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/Vejlecykelklub/ 

Instagram: https://www.instagram.com/vejlecykelklub/

I Aalborg Cykle-Ring har vi plads til alle, såvel bredde som licensryttere, der ønsker at konkurrere på højt niveau. AaCR er bredt repræsenteret i alle aldersklasser, hvor den enkelte cykelrytter har mulighed for såvel sportslig som personlig udvikling. Vi har et fællesskab, hvor eliteidræt, socialt samvær og fairplay er i højsædet. Dette er med til at give medlemmerne et godt kammeratskab.

Alder: 9+

Træningsdage og mødested: Vi træner tirsdag og torsdag. Begge dage start kl.17 ved klubhuset på Forchhammersvej 5-7 i Aalborg. Se også http://aacr.dk/nyheder/traeningstider-for-boern-unge.aspx  

Kan man låne/leje en cykel? Ja, vi har gode lånecykler.

Hvad skal man medbringe til første træning? Hjelm, drikkedunk og korrekt påklædning i forhold til vejret. 

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja! Alle kan være med. Vi deler børnene op i forskellige grupper, så alle får noget ud af træningen.

Kontakt:
Carla Smink, formand@slet-dette.aacr.dk, 29378720

Hjemmeside: http://aacr.dk/forside.aspx

Facebookside: https://www.facebook.com/aalborgcr 

Vi er en klub, hvor der er plads til alle, uanset om man vil cykle for sjov eller konkurrence.

Alder: 8+

Træningsdage: Tirsdag og torsdag

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Hjelm, bevægeligt tøj og drikkedunk.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:

https://www.cyklingodense.dk/page/landevejscykling-for-boern-og-unge-fra-9-til-14-aar

Facebookside: https://www.facebook.com/CyklingOdense

Middelfart Cykel Club er en cykelklub for børn (fra 8 år), unge og voksne, der gerne vil køre rigtige cykelløb på konkurrenceplan - men også for de børn og unge, som bare gerne vil dyrke landevejscykling uden at køre løb hver weekend. Cykling i MCC er for alle! Vi har et stærkt fokus på fællesskabet og glæden ved cykling, men vi har også fokus på at skabe rammer for talentudvikling. Vi træner tirsdag og torsdag kl. 17.00 - 19.00 fra april til oktober, og forældre er altid velkomne til at køre med til træningen. Hvis du gerne vil starte til cykling i MCC eller træne med et par gange for at prøve det af, så ring eller skriv til Søren Kjærås og lav en aftale. Vi er altid glade for at få nye ryttere, og selvom det hele kan virke nyt og fremmed, så lærer du hurtigt det vigtigste.

Alder: 8+

Træningsdage: Vi træner tirsdag og torsdag kl. 17.00 - 19.00.

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja

Kontakt:
Lav en aftale med Søren Kjærås, mcc.kontakt@slet-dette.gmail.com, 26 16 28 56

Hjemmeside: https://www.middelfartcykelclub.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/MiddelfartCC/ 

Er du til ræs, motion og samvær? Så er Nyborg Cykle Klub noget for dig. Vi er et tilbud til dig, som vil køre cykelløb, til dig som vil i god form, og som samtidig vil være sammen med andre med samme interesse. Vi kører både på racercykler, gravelcykler og mountainbikes. Vi tilbyder ungdomstræning, senior og motionstræning til alle, børn unge og ældre, kvinder og mænd.

Alder: fra 8 år (med ledsagende forælder)

Træningsdage: Alle ugens dage. Se vores hjemmeside.

Kan man låne/leje en cykel? Ja, vi har både racercykler og mountainbike til udlån.

Hvad skal man medbringe til første træning? Godt humør. Cykelhjelm er en betingelse.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja, sagtens. Vi har hold til alle. Det anbefales at starte forsigtigt på et af vores motionshold, eksempelvis motion 24.

Kontakt:
Jørn Carl, jorn.carl@slet-dette.gmail.com, 20653235

Hjemmeside: www.nyborgcykleklub.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/cyklingforalle

Bornholms CC har aktiviteter på både landevej, MTB og gravel, og der er plads til alle! Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Alder: Fra 8-9 år

Træningsdage: Tirsdag og torsdag i sommerhalvåret.

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
info@slet-dette.bornholms-cycle-club.dk 

Hjemmeside: https://www.bornholms-cycle-club.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/Bornholms-Cycle-Club-498952086897347

LFCK ungdom tilbyder cykeltræning, socialt samvær og masser af sjove udfordringer. LFCK ungdom har et team af trænere med masser af erfaring, der vil gøre alt, for at de unge får nogle gode oplevelser på cyklen. Vi har plads til sjov, leg, seriøs træning og smil til alle, der kunne have lyst til at begynde med at cykle. Det er vigtigt for os, at der plads til alle på alle niveauer, og at du føler dig velkommen og værdsat. Derfor skal du ikke være bange for at møde op. Der er altid nogen, du kan følges med, og der er altid trænere til at tage sig af dig. Træningen tilpasses til den enkeltes niveau, hvor du lærer at cykle i grupper og samtidig udvikler dig personligt. Hvis du vil køre stærkt og evt. deltage i cykelløb, er der naturligvis også mulighed for det.

Alder: 10+

Træningsdage og mødested: Mandag og lørdag (samt af og til onsdag) ved Torvet i Nykøbing F.

Kan man låne/leje en cykel? ja - låne i en periode.

Hvad skal man medbringe til første træning? Man skal lige kontakte os, inden man stiller til første træning, så vi er klar over, at der kommer en ny rytter med.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja vi har plads til alle, hvis blot man er ca. 10 år gammel - trafiksikker og kan cykle.

Kontakt:
Jesper Frimand, frimand@slet-dette.msn.com, 40446191

Hjemmeside: www.lfck.dk

Facebookside: https://www.facebook.com/Lolland-Falster-Cykle-Klub-2278356338895720

Er du vild med cykling? Så kig forbi Nakskov CC! I vores B&U-afdeling er der plads til alle fra 8 år og opefter. Vi kører både på MTB og landevej, og vi har et godt socialt miljø, hvor der er plads til alle, uanset forudgående cykelforudsætninger.

Alder: 8+

Træningsdage og mødested: Kontakt Arne

Kan man låne/leje en cykel? Ja

Hvad skal man medbringe til første træning? Egen cykel, drikkedunk, hjelm, sportstøj og en forælder.

Kan man være med, selvom man ikke har kørt på en racercykel før? Ja!

Kontakt:
Arne Larsen, formand@slet-dette.nakskov-cc.dk, 40616785

Hjemmeside: https://www.nakskov-cc.dk/

Facebookside: https://www.facebook.com/NakskovCC

I hele 2023 er der gratis licens til børn og unge, der gerne vil køre cykelløb.

BørneTour, Tour-feber og en målrettet indsats af klubberne og DCU betyder, at flere børn søger mod cykelklubberne.

Men det skal også være nemt og attraktivt for de unge at køre cykelløb. Derfor har DCU’s bestyrelse, i samarbejde med de to distriktsbestyrelser, besluttet at gøre børne- og ungdomslicens gratis for U9 til og med U15.

Gratis licens er en direkte forlængelse af det store fokus, der gennem de sidste 2 år har været på at få flere børn til at køre cykelløb. Ændringen gælder i første omgang for hele 2023 i disciplinerne landevej, bane, MTB, cross og trial. Hos BMX er der fortsat en velfungerende prøveordning, hvor alle betaler en ens licenspris, som til gengæld er betydeligt lavere end licensprisen i de øvrige discipliner.