Lørdag den 10. juni afholder Holbæk Trial Klub DM i trial ved Skvulp Festivalen i Holbæk.

Det kræver fuld kontrol over cyklen at blive danmarksmester i trial, og de danske ryttere skal have styr på balancen, mens de forcerer forhindringer uden at røre jorden med fødderne.

Holbæk Trial Klub afvikler danmarksmesterskaberne og anden afdeling af Danish Cup ved Skvulp Festivalen i Holbæk ved siden af Friluftslivs hal på kanalstræde den 10. juni. Er du i nærheden af Holbæk og har lyst til at opleve de dygtige trial-ryttere, så kig forbi og få muligheden for selv at prøve kræfter med trial.

Hvad er trial?
Cykeltrial er en relativt lille sport i Danmark, men ganske stor i andre dele af verden. Trial på cykel er en ekstrem håndtering af to hjul; det at kunne få en lille cykel til at springe rundt på klipper, over betonrør eller træstammer kræver stor koncentration og kontrol.

De fleste har måske fået at vide, at man ikke må køre på trapper på cyklen, men sådanne udfordringer kan en trialcykel sagtens holde til. Den er lille og let med kraftige bremser, lav gearing, trialdæk med lavt dæktryk, og så har cyklen ingen sadel. Man kan træne trial hvor som helst, hvad mange gør, da der ikke er så mange danske klubber. En udfordring i gadebilledet kan blive et naturligt sted til træning.

Har du lyst til at se trial live eller selv teste din kontrol over cyklen, så kom til Holbæk på lørdag og få en ny oplevelse i bogen.

Find mere info på Holbæk Trial Klubs Facebookside.