I denne uge stiller U19 banelandsholdet til start i det tyske etapeløb LVM Saarland Trofeo, der køres 8.-11. juni.

Landstræner Thomas Dalsted drager i denne uge til Tyskland med Theodor Storm, Noah Wulff, Conrad Haugsted, Patrick Frydkjær (alle fra Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior), August Birk Hundt (Team Bach Advokater CEC Junior) og Nikolaj Ankerstjerne (Team Mascot WorkWear), der alle er en del af U19 banelandsholdet.

Det kan måske lyde forvirrende, at banelandsholdet kører landevejsløb, men det er der en god grund til.

"U19 banelandsholdet kører landevejsløb for at signalere, at bare fordi man er banerytter, så betyder det ikke, at man ikke også kan være en god landevejsrytter," fortæller landstræner Thomas Dalsted. "Mange ser det som "enten eller", mens vi gerne vil vise de unge, at det faktisk er "både og", hvilket vi har et hav af gode eksempler på. Banecykling er et supergodt supplement til udviklingen som landevejsrytter."

LVM Saarland Trofeo er et af de største og længste løb i U19 landevejskalenderen og en del af Nations Cup, der fungerer som kvalifikation til U19 VM på landevej. Ifølge Thomas Dalsted passer dette løb særligt godt til baneryttere, da stigningerne ikke er lige så voldsomme som i fx Fredsløbet, men mere eksplosive, mens etaperne også er længere.

"Vi kommer med et hold af primært andetårs U19 ryttere, som stort set alle har internationale topresultater i år på vejen," fortæller landstræneren. "Derfor håber vi også på, at vi kan få mindst én rytter med i toppen af klassementet, og jeg regner med, at vi skal være med til at afgøre etaperne og forhåbentlig vinde én undervejs."