Tredje afdeling af de tre landevejscups Demin Cup, Uno-X Ladies Cup og Uno-X Cup blev søndag afviklet i Gesten, hvor de danske ryttere havde mulighed for at teste formen af inden DM.

De tre felter blev sendt afsted nogenlunde samtidig fra Gesten nær Vejen. Hos U19 herrerytterne i Uno-X Cuppen blev der kørt stærkt i den bagende sol. Dagens menu var 115 km fladbanerace. Der var mange udbrudsforsøg undervejs, og omkring halvvejs i løbet lykkedes det 16 ryttere at komme afsted. Rytterne fik stablet et samarbejde på benene, og med cirka 10 km til mål kom endnu syv ryttere op til frontgruppen. Løbet endte i en spurt, hvor Anton Louw Larsen (Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior) kunne smide armene i vejret som dagens vinder.

Dagens podie i Uno-X Cup

1. Anton Louw Larsen (Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior)
  2. Peter Bheki Kring Laursen (Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior)
  3. Tore Troelsen (CeramicSpeed Herning CK junior)

Andreas Krogh Jensen (Team Mascot WorkWear) er nu i førertrøjen, mens Anton Louw Larsen er i ungdomstrøjen.

Uno-X Ladies Cup havde søndag et stort felt til start, og det meget varme vejr og ruten skabte et lidt afventende løb. På tredje omgang kørte Maja Winther Brandt Heisel (Team Interklima ABC Copenhagen), Mia Sofie Rützou (Team Nyt Syn by Fialla powered by Extreme) og Marita Jensen (Team Interklima ABC Copenhagen) fra feltet, og ud på sidste omgang stak Heisel fra de andre to og kørte alene i mål.

Dagens podie i Uno-X Ladies Cup

1. Maja Winther Brandt Heisel (Team Interklima ABC Copenhagen)
  2. Mia Sofie Rützou (Team Nyt Syn by Fialla powered by Extreme)
  3. Marita Jensen (Team Interklima ABC Copenhagen

Mia Sofie Rützou er nu bærer af løbets førertrøje, mens Alberte Greve (Team Rytger powered by Carl Ras) fortsat er i ungdomstrøjen.

Herre A i Demin Cuppen var sidste ryttere til at nå målstregen i Gesten. 198 km med 1600 højdemeter i høj solskin. Tidligt i løbet kom en stor gruppe af ryttere afsted, hvor blandt andet de fire kontinentalhold havde ryttere med. Med 45 km til mål kørte Rasmus Bøgh Wallin (Restaurant Suri-Carl Ras) fra medudbryderne og tog Emil Mielke Vinjebo (Leopard Togt Pro Cycling) med på hjul. Omgangene i Gesten blev kørt i silende regn med hvinende bremser, og her lykkedes det til sidst Bøgh Wallin at stikke af fra Vinjebo og tage dagens sejr.