Simon Dalby kunne efter løbets sidste etape træde op på podiets næsthøjeste trin, da han endte som nummer to i klassementet.

Det danske U23-landevejslandshold kommer hjem fra Tjekkiet med flere store resultater i bagagen. Fredsløbet begyndte i torsdags med en prolog, hvor Carl-Frederik Bévort (Uno-X DARE Development Team) blev nummer to. Med en mand på podiet begyndte løbet godt for danskerne.

Medvinden fra prologen varede dog ikke ved ind i løbets første etape. Her styrtede tre af de danske ryttere og blev sat. For Alfred Grenaae (Uno-X DARE Development Team) blev etapen desværre endestationen i denne omgang, da han måtte tilses på hospitalet efter et grimt styrt.

Heldet vendte dog igen for det danske mandskab, og da Fredsløbets anden etape gik i gang, blev alt sat ind på at køre for Simon Dalby (Uno-X DARE Development Team). Den stærke landsholdsrytter vandt løbets bjergetape og var kun to hundrededele efter førertrøjen i det samlede klassement.

"Simon kørte rigtig flot og smart og havde is nok i maven til at kunne vente til det rigtige tidspunkt," fortæller landstræner Anders Lund, der understreger, at Simon fik god støtte fra holdkammeraterne på de sidste to etaper. "Simon satte et hårdt angreb ind og vandt spurten. Han kørte meget flot, synes jeg, rent taktisk, da han vandt bjergetapen."

På sidste etape var landsholdet nødt til at lede efter bonussekunder, hvis drømmen om en samlet sejr til Simon Dalby skulle realiseres. De danske ryttere lå og kørte flere udbrud ind for at kunne køre Simon frem til spurten om de vigtige sekunder. Det lykkedes dog ikke Simon Dalby at køre fra løbets førende rytter.

"Der var ikke andet at gøre end at satse hele butikken, fordi finalen ikke var så hård, at Simon bare kunne køre fra førertrøjen," fortæller landstræneren. "At blive nummer to i Fredsløbet er absolut ikke noget, der sker ofte. Det er et kæmpe U23-resultat, og det er flot på den store klinge. Det er en stor succes for Simon at vinde løbets hårdeste etape og blive nummer to i et af de største løb i U23-kalenderen."

Simon Dalby vandt desuden den grønne pointtrøje og ungdomstrøjen.