EM i Portugal var den største succes for dansk MTB i nyere tid, hvor Danmark toppede medaljelisten foran de store MTB-nationer Schweiz, Frankrig og Italien.

Det blev til i alt fire guldmedaljer og en sølvmedalje til det danske MTB-landshold ved EM.

”Det er aldrig sket før, at vi har taget så mange medaljer ved et mesterskab,” siger landstræner Mads Bødker. ”Det har vakt opsigt, at vi med det mindste setup er i stand til at tage kampen op med de store nationer. Vi vinder stafetten for første gang efter flere sølvmedaljer både til EM og VM – det er dér, vi som landshold får vist bredden. Vi har ryttere lige fra juniorer til elite, som alle kan præstere på højeste niveau.”

Medaljerne fordelte sig således:

Guldmedaljer
Mikkel Lose – XCC, U19
Sebastian Fini, Malene Degn, Sofie Heby, Gustav Heby, Julie Lillelund og Albert Withen Philipsen – Team Relay
Albert Withen Philipsen – XCO, U19
Sofie Heby – XCO, U23

Sølvmedalje
Nikolaj Hougs – XCC, U19

”At vi er nået hertil, skyldes det store arbejde og de mange frivillige timer, der er blevet lagt ude i klubberne, og at vores talentudviklingsprogram ’MTB Talent’ har fungeret godt,” fortæller landstræneren. ”Hvis vi skal sammenligne os med andre nationer med de samme ressourcer, er det helt sikkert her, vi har formået at skabe den helt store forskel. Vi er startet med rytterne, fra de er U15 og har haft mange årlige samlinger, hvor de er blevet klædt på teknisk og teoretisk. Det har været et langt sejt træk, så det er dejligt at se, at arbejdet bærer frugt.”

Nu venter det fælles VM i cykling, som afholdes den 3.-13. august i Glasgow.