I weekenden blev der kørt BMX World Cup i Tyrkiet, hvor det danske landshold stillede til start. Landstræner Klaus Bøgh Andresen giver en status på weekenden og ser frem til de næste løb.

Fire danske ryttere kørte weekendens World Cup i Sakarya: Kasper Olsson (Københavns BMX), Magnus Dyhre (Taulov BMX), Dorte Balle (Limfjord BMX) og Malene Kejlstrup (Randers BMX).

Kasper Olsson var stærkt kørende hele ugen, men vågnede desværre lørdag med sygdom i kroppen. Han kæmpede dog flot gennem weekenden, hvor han sluttede i ottendedelsfinalen og lavede lidt point til OL-kvalifikationen lørdag.

"Kasper røg desværre ud i first round søndag, men viste nogle virkelig gode takter," fortæller landstræner Klaus Bøgh Andresen på en telefonforbindelse fra Tyrkiet.

For Magnus Dyhre blev World Cuppen et gensyn med race efter en skadesperiode, og her viste han, at han er godt på vej tilbage med top-30 tider på omgangene og top-20 tider på rampen.

"Magnus viste, at han hører til i den gode ende af verdenseliten. Søndag kæmpede han med om kvartfinalen, men blev desværre nummer fem i ottendedelsfinalen. Han viste, hvad han indeholder og har heldigvis ikke mistet den gode form, han har opbygget over vinteren, selvom han har været skadet," siger landstræneren.

Hos de kvindelige ryttere var Dorte Balle uheldig med et styrt lørdag, som desværre påvirkede hende resten af dagen. Søndag kørte hun til gengæld virkelig stærkt og lå nummer to i kvartfinalen. Her kostede en personlig fejl hende dog semifinalepladsen.

Malene Kejlstrup, der sidste år blev verdensmester i U23-klassen, fik denne weekend testet sine evner mod verdenseliten.

"Hun klarede det virkelig godt," fortæller Klaus Bøgh Andresen. "Hun lavede to semifinaler, hvilket er rigtig flot. Jeg er sikker på, at der kommer mere af den slags gennem sæsonen."

Om tre uger venter næste World Cup-afdelinger i Papendal den 24.-25. juni, men inden da venter European Cuppen i den kommende weekend.

"Rytterne gør det rigtig godt, og jeg er meget fortrøstningsfuld omkring Papendal," slutter landstræneren.