Nu skal den samlede vinder af ligaen findes.

Året igennem har et af de løbsmæssige MTB højdepunkter været Shimano MTB Ligaen. De første 5 afdelinger er kørt og søndag er således årets sidste løbsdag, hvor den endelige vinder skal kåres.
Der har været kæmpet bravt i alle klasserne, lige fra U11 til de ældste ryttere i H klasserne. Det er jo i ungdomsklasserne fremtidens talenter skal findes, så selvom det store fokus jo naturligt er på eliteklasserne, er det er spændende at følge de andre klasser på denne årets sidste Shimano MTB Liga, hvor godt 250 ryttere foreløbigt er tilmeldt søndagens liga løb.

Top tre ser således ud:
U19 Herrer
1: Hector Glud Hjorth (Holte MTB Klub)
2: Nikolaj Hougs (Holte MTB Klub)
3: Mikkel Lose (Holte MTB Klub)

U19 Kvinder
1: Julie Lillelund (Racing Bjerringbro)
2: Freja Dissing Andersen (MTB Racing Nord)
3: Smilla Zoffmann Glud (Aarhus MTB)

Elite Herrer
1: Mathias Rosenberg Pedersen (Slagelse MTB)
2: Kristian Østergaard Andersen (Skovlyst MTB)
3: Oliver Vedersø Sølvhøj (Mountainbike Club Vejle)

Elite Kvinder
1: Line Mygdam (FOUR ES International Project)
2: Emma Lyngholm (Team Rold Skov Elite)
3: Janni Spangsberg (Varde Cykelklub)

Du kan se resultater fra tidligere afdelinger, samt den samlede stilling på DETTE LINK


Alle de førende ryttere har tilmeldt sig søndagens løb, så der er lagt op til et brag af en finale.
Arrangørklubben DMK – Dansk Mountainbike Klub, er klar til en weekend med masser af action, lørdag afholder klubben Shorttrack XCC og søndag som nævnt Shimano MTB LIGA afdeling #6.
Bestyrelsesmedlem Peter Savage er løbsansvarlig og han ser frem til en stor weekend: ”DMK glæder sig til igen i 2023 at skulle stå for finaleløbet ligesom i 2022. Og da arrangementet i 2022 blev en stor succes både for ryttere og publikum var vi naturligvis ikke sene til at takke ja, og afholde endnu en finale. Nu hvor støvet i Vejle kun lige har lagt sig efter 5. og næstsidste afdeling forventer vi at alle de små kampe i kampene er så friske, at der bliver givet fuld gas i Lystrup til finalen.
Ruten i Lystrup er utrolig publikumsvenlig og fra selve stævnepladsen, som er hjertet på ruten, ses rytterne 4 gange pr. runde. hvilket giver publikum muligheden for at følge slagets gang tæt.
På eventpladsen serveres forskellige type af forfriskninger, kaffevogn med lækker barista kaffe og madteltet med flere forskellige slagt spise. Vejret for en afgørende faktor ved netop dette løb, da de mange blottede rødder kan være særdeles drilske hvis det bliver vådt. Men uanset vejret er vi klar med en særdeles attraktiv rute med højdemeter og tekniske elementer nok til alle”, fortæller Peter Savage og tilføjer ”DMK håber også at det lille forsøg med at afholde et shorttrack XCC løb lørdag formiddag, vil blive taget godt imod. Vi tester dermed et format der vinder indpas ude omkring i resten af MTB verdenen. Så hvis det kan lykkedes at få en god del tilmeldte, kan vi udvikle yderligere på det i de kommende år” slutter Peter Savage og konstaterer dermed at DMK og ruten er klar.

Fakta om Shimano MTB LIGA afdeling #6:
Løbet afvikles i Lystrup Skov, med stævneplads, og målområde ca. 800 meter fra indkørsel af Skovfogedvej 1. 3550 Slangerup. Tilmelding skal foretages senest 19. september kl. 23.59. Der er ingen mulighed for eftertilmelding i elite og junior klasserne.

Søndagens løb:
Første start er U13 klassen der starter 09:30, sidste start er C klassen kl. 15:47.
Elite Kvinder starter kl. 12:00, herefter U19 Kvinder med start kl. 12:01. Elite Herre starter kl. 13:45 og U19 Herre kl. 13:46.
Der køres på en rute, der i det væsentlige er på det officielle MTB spor i Lystrup Skov suppleret med shortcuts og grusstykker til overhaling. Der vil være B-linjer på svære passager. Der vil være 2 tech- og feedzoner med dropzoner.
Starten vil finde sted på en grussti ca. 400m fra stævnepladsen. Her vil det ikke være muligt at sætte telte, opvarmningsrullebånd mm. op, da stien åben for offentligheden efter start. Mål findes ved event pladsen.

Mulighed for træning:
Der vil være åben for træning lørdag d. 23. september fra kl. 15.00 med fuldt opmærkede ruter.
Teknik øvelser vil kunne afprøves lørdag fra kl.12.00 til ca. kl.16.00
Under træning lørdag henstilles der til at der tages hensyn til skovens øvrige brugere og der udvises særlig agtpågivenhed ved passager der involverer offentlige stier og grusveje.

Teknik øvelser:
Der vil være teknik øvelser for klasserne U/11 til og med U/17.
Teknikøvelserne vil være beskrevet på DETTE LINK

Se mere om søndagens liga løb på DETTE LINK

https://www.sportstiming.dk/event/11612

Lørdag Shorttrack XCC
Lørdagens XCC løb finder sted samme sted som søndagens Shimano MTB LIGA.
Her gælder det også at tilmelding skal senest 19. september kl. 23.59.

Første start er U17 piger kl. 11.00. U19 Kvinder starter kl. 12:00, Elite Kvinder kl. 12:00, U19 Herrer kl. 12:30 og Elite Herrer har start kl. 13:00

Rutebeskrivelse:
Løbet foregår på en kort rundstrækning med start og opløb som XCO-ruten. En omgang tager mellem 1:50-2:10min, der to mindre stigninger på ruten og gode overhalingsmuligheder. Se kort på DETTE LINK

Du kan finde alle oplysninger om XCC løbet på DETTE LINK