Lørdag blev der kørt EM i BMX Racing i Besancon, Frankrig, og her formåede Malene Kejlstrup at køre sig til en flot sølvmedalje.

Der var glæde i den danske EM-lejr over lørdagens sølvmedalje.

"Malene sætter den i gear i dag og arbejder virkelig godt," fortæller landstræner Klaus Bøgh Andresen, der uddyber, at både OL- og VM-guldvindere sluttede uden for podiet. "Det er virkelig stærkt kørt. Malene ender på en andenplads, men det kunne lige så godt være gået endnu bedre. Så det bekræfter, at det, vi gør, er det rigtige, og det er min fornemmelse hele vejen rundt."

Heldet var dog ikke helt på de danske rytteres side i weekenden. Dorte Balle røg desværre ud i semifinalen, hvor hun blev nummer fem, mens andre var uheldige med styrt.

"Marcus Leth var uheldig og blev fanget i første sving, hvor han ligger til at gå videre til finalen," fortæller landstræneren. "Magnus Dyhre, Kasper Olsson og Jakob Sardag gør en god figur, men enten styrt eller personlige fejl gør, at de ikke rigtig kan komme med videre. Overordnet set en godkendt weekend, men vi kunne sagtens være kommet herfra med endnu mere."

Næste stop for BMX-landsholdet er VM, der køres i Glasgow den 12.-13. august.