Landsholdet for én af Danmarks mest populære sportsaktiviteter, mountainbike, får SkiStar som hovedsponsor.

MTB-landsholdet har ikke tidligere haft en hovedsponsor, men nu indgår man i et samarbejde med SkiStar, som driver fjelddestinationer i Sälen, Vemdalen og Åre i Sverige, og Trysil og Hemsedal i Norge. Destinationerne er mest kendt som skidestinationer, men om sommeren er det MBT-cykling og andre aktiviteter i naturen, der er på programmet.

Mountainbike er utroligt populært i Danmark, og det er en sport, der er vokset hurtigt de seneste år. Der bygges MTB-spor som aldrig før, og mange tusinde danskere har MTB som deres foretrukne motions- og idrætsform. Danmarks Cykle Unions (DCU) mange MTB-klubber får flere og flere medlemmer blandt motionister, og på eliteplan har dansk MTB også høstet flotte resultater. Derfor faldt det naturligt for Danmarks Cykle Union at indgå et tæt samarbejde med SkiStar.

Hos Danmarks Cykle Union er kommunikations- og kommerciel chef Ulrich Gorm Albrechtsen begejstret for det nye samarbejde: ”Vi er utroligt glade for at have fået SkiStar som hovedsponsor for MTB-landsholdet. VI ser mange naturlige koblinger mellem SkiStar og MTB-sporten. Det er spændende, at SkiStar har udviklet MTB-mulighederne på deres destinationer i løbet af mange år, og vi har bemærket nogle helt enestående faciliteter fx på destinationerne i Sälen og i Trysil, så vi ser virkelig frem til, at landsholdet skal træne på SkiStars destinationer. Vi glæder os også til, at vi kan tilbyde vores medlemmer fordelagtige muligheder for at tage deres MTB med i de skandinaviske fjelde”, siger Ulrich Gorm.

I både Sälen og i Trysil, som ligger under en time fra hinanden, findes et omfattende udbud af cykelaktiviteter for både børn og voksne, nybegyndere og professionelle, der cykler mountainbike. DCU og SkiStar vil som en naturlig del af partnerskabet samarbejde om events og løb, både på SkiStars destinationer og på store cykelevents i Danmark. SkiStar bliver fx en synlig del af Shimano MTB Liga, der afholdes hver måned fra april til finalen i september. Her vil SkiStar skabe en aktivitet som en del af eventen.

”MTB-aktiviteter er kernen i vores sommersæson i fjeldene, og derfor er vi stolte over at være hovedsponsor for Danmarks mountainbike-landshold. For SkiStar er samarbejdet en god måde at nå ud til danske MTB-ryttere og kunne tilbyde dem muligheden for at få en ekstraordinær cykeloplevelse tæt på Danmark. Sälen og Trysil ligger så tæt på hinanden, at man nemt kan få cykeloplevelser i både Sverige og Norge på samme tur”, siger Mathias Lindström, kommerciel direktør for SkiStar.

Også MTB-landsholdet ser frem til samarbejdet, den populære rytter, Sebastian Fini Carstensen, siger: ”Samarbejdet mellem SkiStar og MTB-landsholdet åbner for nogle spændende muligheder, og jeg ser frem til muligheden for at komme på træningslejr i Sverige og Norge, hvor vi kan blive udfordret på en anden måde end herhjemme”.

Landstræner Mads Bødker ser også store muligheder: ”Jeg er meget glad for aftalen med Skistar – den er med til at sikre, at vi får optimale forberedelsesmuligheder frem til OL i Paris”.

Fakta om cykling i Sälen og Trysil:
Trysil: I Trysil er der varieret cykling for alle med over 170 kilometer naturorienteret cykling. Dem, der kan lide fuld fart, kan tage cyklen med op i liften og suse ned ad Magic Moose-stien, mens dem, der elsker sticykling, kan vælge stierne i Gullia eller Fjellrunden. Sommerens nyhed er to nye flowstier Twister og Flowstar, fra toppen af Fjellekspressen ned til Turistsenteret. Sammen med Magic Moose bliver det i alt 16,3 km cykling i terræn! Norges måske mest kendte cykelområde er Gullia. I Gullia er der stier med forskellige sværhedsgrader alt fra grøn til sort. Totalt byder Gullia på 30 km sjove stier med et godt flow og GT Bike Park med pumptrack og dirt hop.
Læs mere: https://www.skistar.com/da/skisteder/trysil/sommer-i-trysil/cykling/

Sälen: Når man oplever Sälen fra cyklen, får man en helt ny side at fjeldet at se. Alle kan cykle på deres eget niveau, da baner og strækninger er bygget til både eksperter og nybegyndere, store som små, med terræn eller plan overflade. I Sälen er der ti downhill-stier i varierende sværhedsgrader - alt fra lette nybegynder-stier til sværere og mere udfordrende stier. Cyklen tager man nemt med sig op i liften. Lindvallen i Sälen har også seks trail-stier med forskellige sværhedsgrader fra grøn til rød hvor du ikke behøver at tage liften for at cykle. Mange af sporene starter fra SkiStar Bike Park Trail på Experiumtorget, hvor der også er to store pump trackbaner.
Læs mere: https://www.skistar.com/da/skisteder/salen/sommer-i-salen/aktiviteter/cykling/  

Kort om SkiStar:
SkiStar AB (publ) er en virksomhed med aktiviteter inden for fjeldturisme og er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet. Koncernen ejer og driver fjeldanlæg i Hemsedal og Trysil i Norge, Sälen, Vemdalen, Åre og Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige. Forretningen er opdelt i tre segmenter; drift af skisportssteder, ejendomsudvikling og -forvaltning samt hoteldrift. Som den førende feriearrangør for Skandinavien er SkiStars forretningsidé at skabe uforglemmelige fjeldoplevelser, udvikle bæredygtige destinationer, tilbyde overnatning, aktiviteter, produkter og services af højeste kvalitet med gæsterne i fokus.