For mange er det blevet tid til at rykke ind i det virtuelle cykelunivers, og allerede nu er datoen for DM i e-cykling på plads. Det bliver den 11. februar 2024.

Søndag den 11. februar 2024 afholdes det fjerde officielle DM i e-cykling. Det bliver igen afholdt ved Aarhus Firmasport og arrangeres i et samarbejde mellem Stjær e-Cykling og Danmarks Cykle Union. Denne gang vil der blive kørt i følgende klasser: Herre elite, Dame elite, Master H40 og Master H50.

"Vi har haft et stort ønske om at afholde DM for flere end blot eliteklasserne," fortæller Jesper Svenningsen, formand for DCU's e-cyklingudvalg. "Derfor udvider vi i 2024 DM-programmet til også at omfatte Master H40 og Master H50."

DM vil blive afviklet på Zwift som et scratch race, hvilket betyder, at første rytter over stregen vinder. Der vil være plads til 16 deltagere i hver klasse. Derfor skal man kvalificere sig i kvalifikationsturneringen, der afholdes 3., 10., 17. og 24. januar (mere info følger). For at deltage skal man have e-cyklinglicens.

"Vi håber i særlig grad, at flere kvinder vil overveje at stille op i kvalifikationen," udtaler Jesper Svenningsen. "I 2022 deltog ingen kvinder til DM og i 2023 deltog fem, men vi håber, at der i 2024 vil blive kamp om de 16 pladser, og at vi med tiden oplever så stor tilslutning, at vi også kan tilbyde DM for kvinder i masterklasserne."

Hos den arrangerende cykelklub Stjær e-Cykling ser man frem til at være vært ved endnu et DM.

"I Stjær e-cykling glæder vi os rigtig meget til at arrangere et fantastisk dansk mesterskab for både deltagere og tilskuere," fortæller Peter "Stjær" Person, formand for Stjær e-Cykling. "Ud over at man kan komme og se e-cykling i verdensklasse, vil der være flere sideløbende aktiviteter for tilskuerne, fedt expo-område og dejlig mad og drikke. Men ikke mindst vil vi skabe en fed stemning og nogle rammer for tilskuere og cykelryttere som brænder sig fast på nethinden!"

Der er således lagt i kakkelovnen til en spændende dag for deltagere og tilskuere, når DM i e-cykling afholdes den 11. februar.

Hold dig orienteret om DM i e-cykling her: https://fb.me/e/4GmNKxw44