Landsholdet præsenterer et stærkt hold med flere World Tour-ryttere til de to danske UCI-løb Grand Prix Herning og Fyen Rundt.

Den 13. og 14. maj deltager det danske landevejslandshold i henholdsvis Grand Prix Herning og Fyen Rundt. Cheflandstræner Anders Lund har udtaget to trupper, der skal være med til at forsvare landsholdets to løbssejre fra sidste år. Onsdag blev de sidste navne tilmeldt løbene i weekenden.

Det er et stærkt landshold, der stiller til start, og som det bemærkes, er Michael Valgren for første gang til start i et dansk løb efter hans styrt. Han får følgeskab af nedenstående ryttere.

Grand Prix Herning:
Michael Valgren (EF Education-NIPPO Development Team)
Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar Team)
Julius Johansen (Intermarché – Circus – Wanty)
Alexander Salby (Bingoal WB)
Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious)
Magnus Henneberg (Sias Rime)

Fyen Rundt:
Michael Valgren (EF Education-NIPPO Development Team)
Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar Team)
Alexander Salby (Bingoal WB)
Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious)
Magnus Henneberg (Team Sias Rime)

”Taktikken er at køre offensivt og flot og forsøge at skabe et interessant og smukt cykelløb frem for kun at have et nøgternt resultatfokus,” fortæller Anders Lund. ”Det forpligter at stille med to så stærke hold, og derfor vil vi gå efter at være toneangivende i de to løb.”

Landsholdet går ind til løbene med et ønske om at skabe et uforudsigeligt cykelløb, og derfor kan landstræneren ikke pege på en entydig kaptajn. Man vil fordele rollerne fornuftigt internt, og flere vil få chancen for at skabe sit eget resultat, afhængigt af hvordan løbene udvikler sig.

Sidste år deltog landsholdet også i Grand Prix Herning og Fyen Rundt, hvor de vandt begge løb med Andreas Stokbro og Mads Pedersen som de to sejrherrer. Anders Lund glæder sig til at komme tilbage igen i år med gode minder i bagagen og ser de to danske UCI-løb som en kærkommen lejlighed til, at landsholdet kan mødes og arbejde sammen uden et stort mesterskabspres.

I 2022 var Mathias Norsgaard Jørgensen også en del af landsholdet ved Grand Prix Herning og Fyen Rundt, mens det er første gang, at Michael Valgren, Julius Johansen, Alexander Salby og Magnus Henneberg repræsenterer landsholdet i denne sammenhæng.

”Det glæder mig meget, at Michael Valgren er blevet en del af det stærke hold,” fortæller Anders Lund. ”Det bliver kun hans andet og tredje cykelløb i år. Med Michaels landsholdshistorik er det en glæde at byde ham velkommen tilbage til landsholdet.”

Sidste gang Michael Valgren repræsenterede landsholdet var ved VM i 2021, hvor han kørte sig til en bronzemedalje.