Cheflandstræner Anders Lund har nu sat navne på de eliteryttere, der skal køre EM i landevejscykling for herrer.

**Grundet sygdom har der været udskiftning blandt rytterne, der skal køre enkeltstart. Således er Niklas Larsen, der var reserverytter, kommet med i stedet for Johan Price Pejtersen.**

Cheflandstræner Anders Lund har udtaget følgende ryttere til EM i Drenthe:

Linjeløb
Mads Pedersen (Lidl-Trek)
Michael Mørkøv (Soudal – Quick-Step)
Casper Pedersen (Soudal – Quick-Step)
Andreas Kron (Lotto Dstny)
Mikkel Norsgaard Bjerg (UAE Team Emirates)
Mathias Norsgaard Jørgensen (Movistar Team)
Christopher Juul Jensen (Team Jayco Alula)
Tobias Lund Andresen (Team DSM-Firmenich)

Enkeltstart
Johan Price Pejtersen (Bahrain Victorious) Niklas Larsen (Uno-X Pro Cycling Team)
Mikkel Norsgaard Bjerg (UAE Team Emirates)

Linjeløbet køres den 24. september og lukker dermed EM. Her fortæller landstræneren, at Mads Pedersen er udpeget som kaptajn.

”Det er et virkelig skarpt hold, vi stiller med til en relativt flad rute,” udtaler Anders Lund. ”Holdet er bygget op med henblik på at støtte Mads bedst muligt. Han er på nuværende tidspunkt det bedste danske kort i en spurt, men for Mads er det kun en fordel, at Col du VAM bidrager til, at det ikke bliver en spurt med friske ben.”

I linjeløbet skal der tilbagelægges 199,8 km. Først kører rytterne et loop på 115 km, hvorefter der venter seks små omgange, inden løbet bliver afgjort. Terrænet i og omkring hollandske Drenthe er et fladt område, hvor der er stor sandsynlighed for sidevind både på det store loop, men også på omgangene.

”Col du VAM kommer også til at få betydning,” siger cheflandstræneren. ”Rytterne skal op ad stigningen seks gange med mål på toppen. Det er ikke verdens hårdeste bakke, men den kommer til at slide på feltet både på op- og nedkørsel. Stigningen kommer til at strække feltet ud, og dermed bliver rytterne eksponeret for sidevinden. Derfor forventer jeg et hårdt cykelløb på trods af, at 200 km er relativt kort i mesterskabssammenhæng.”

Enkeltstarten køres på EM’s første dag den 20. september. Her skal eliterytterne ud på 29,5 flade km. Sidste år blev Mikkel Norsgaard Bjerg nr. 4 ved EM. Det bliver spændende at se, om han kan kæmpe med om medaljerne i år.