ChefLandstræner Casper Jørgensen og landstræner Thomas Holmgaard Dalsted, har nu sat navne på de ryttere, der om få dage skal dyste om VM på banen

De ryttere der skal dyste om VM, er på herresiden rytterne Niklas Larsen, Carl-Frederik Bévort, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund, Lasse Norman Leth, Michael Mørkøv og Tobias Aagaard.
For kvindernes vedkommende bliver det Amalie Dideriksen og Ellen Klinge der skal køre om kvindernes VM i hhv. parløb og omnium.

Cheflandstræner Casper Jørgensen sætter disse ord på udtagelsen: ”Vi har haft en god optakt og holdet virker fint kørende. Vi håber på at få medalje i holdløbet, men er lidt usikre på vores niveau, da det hold vi stiller med aldrig, har kørt sammen. I Omnium håber jeg at Niklas kan kæmpe med om en medalje, men en plads i top 8 vil også være tilfredsstillende. Jeg håber at Tobias Aagaard kan gå i top 8 i Eimination, men det er et meget chancebetonet løb, så det kan blive lidt af det hele. Endelig har vi Michael og Lasse i parløbet. Det er næsten to år siden de sidst kørte et parløb sammen, så vi er spændte på at se deres niveau i forhold til de andre top nationer. Men vi håber på top 3 og drømmer om en VM titel”, slutter Casper Jørgensen.

Danmark har netop fået endnu en plads på velodromen i Glasgow, idet Tobias Aagaard har fået mulighed for at stille til start i Scratch, der køres kl. 21.27 (dansk tid).

Om udtagelsen af de to kvinderyttere siger landstræner Thomas Dalsted:  ”Amalie har kørt nogle rigtig gode omniummer tidligere i OL kvallen og har her vist at hun kan lege med helt i toppen, så det er også vores udgangspunkt til VM. Hun er kommet godt ud af Giro’en og har været rigtig godt kørende til træning. I parløb har vi muligheden for at prøve en af vores unge lovende ryttere af, nemlig Ellen Klinge. Hun har aldrig været bedre end nu og det er vigtigt vi får givet vores unge ryttere mulighed for at få den erfaring der skal til, for at klare sig godt til de store mesterskaber. Vi går derfor ikke ind til VM parløb med medaljer som målsætning. Vi kan tage et stort skridt mod at sikre OL kvallen i parløb med et sekundært resultat. Det er svært at sige hvor Ellen og Amalie står henne på det internationale niveau, men et forsigtigt bud er at vi er en del af et bredt midterfelt. Hvor vi ender i det, må dagsformen og løbet vise, men sikkert er det vi kommer til at køre efter det bedst mulige resultat” siger Thomas Dalsted.

Der køres efter følgende plan:
Torsdag d. 3. august
Holdløb kvalifikation: Niklas Larsen, Carl-Frederik Bévort, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund. Reserve er Lasse Norman Leth.

Fredag d. 4. august
Evt. Holdløb 1. Runde: Niklas Larsen, Carl-Frederik Bévort, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund. Reserve er Lasse Norman Leth.

Lørdag d. 5. august
Evt. Holdløb Finaler: Niklas Larsen, Carl-Frederik Bévort, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund. Reserve er Lasse Norman Leth.

Søndag d. 6. august
Omnium: Niklas Larsen.

Mandag d. 7. august
Elimination: Tobias Aagaard
Parløb: Amalie Dideriksen/Ellen Klinge

Tirsdag d. 8. august
Parløb: Michael Mørkøv & Lasse Norman Leth.

Onsdag d. 9. august
Omnium: Amalie Dideriksen