Det gjaldt jagten på medaljer, da der skulle køres MTB mixed team relay og omnium på banen

Hvis man troede der var tørke i medaljeregnskabet, så fik MTB landsholdet og Amalie Dideriksen i den grad rettet op på det regnskab.

Dagen startede i Glentress Forest, hvor der skulle køres MTB mixed team relay. Landstræner Mads Bødker havde lagt en plan, hvor Tobias Lillelund (U-23), var første rytter på sporet. Herefter fulgte Albert Withen Philipsen og Julie Lillelund (begge junior ryttere). Mads Bødker havde således gemt Sofie Heby (U-23) samt eliterytterne Caroline Bohé og Sebastian Fini Carstensen til sidst. Det var en strategi der virkede.
På vej mod mål hentede Fini både Østrig og Canada og kørte dermed gruppen til en bronze medalje.
Dermed var onsdagens første medaljer i hus og det var en glad Sofie Heby, der havde denne kommentar:
”Det var mega fedt. Det var super hårdt. Men det er meget fedt lige at få testet ruten af, og at vi så bliver treer, det var super godt. Det er altid lidt svært at se i team relay, hvordan det går, for man må selv bestemme rækkefølgen. Nogle kan have sendt deres eliteryttere afsted først, hvor vi sendte eliteryttere afsted til sidst. Så det er på sidste omgang, det bliver afgjort.”

Senere på dagen skulle Amalie Dideriksen i kamp på velodromens skrå brædder. Disciplinen var omnium, der består af de fire discipliner: Scratch, tempo, udskillelsesløb og pointløb. Med et sikkert blik for de andre nationers ryttere satte Amalie kursen med finalen, pointløbet og endte med en flot sølvmedalje. Podiet så således ud: Jennifer Valente, USA, Amalie Dideriksen og Lotte Kopecky, Belgien.
Amalie havde denne kommentar umiddelbart før hun skulle på podiet: ”Jeg er sindssygt glad for de tre første events, og så gik jeg ind til pointløbet med den indstilling, at der skulle en medalje med hjem. Så prøvede jeg at holde hovedet koldt i starten og lade de andre brænde krudt af i spurterne, og så bare ud at hente den omgang. Det er lidt tid siden, jeg har stået på et omnium-podium og føler egentlig, at jeg har været lidt tæt på et par gange uden at ramme den helt, men jeg har gjort et virkelig hårdt stykke arbejde de sidste par måneder og føler, at tingene er kommet i den rigtige retning.”