Landstræner Michael Berling har haft en trup på seks ryttere med til Fredsløbet i Tjekkiet.

De danske ryttere har tradition for at skabe flotte resultater og i år blev ingen undtagelse. De rød/hvide farver blev vist frem på fornem vis af de stærke junior ryttere.

Michael Berling havde taget denne trup med til Fredsløbet:
Theodor Storm (Team NPV Carl Ras Roskilde Junior)
Patrick Frydkjær (Team NPV Carl Ras Roskilde Junior)
Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy)
Tore Troelsen (CeramicSpeed Herning C.K.)
Andreas Krogh Jensen (Mascot Workwear)
Theodor August Clemmesen (Team AutoEder)

De danske junior ryttere var dedikerede og resultatmæssigt var det ved flere lejligheder meget tæt på. Undervejs i etapeløbet hentede Albert Withen hele to andenpladser, mens Theodor Storm sluttede af med en andenplads på sidste etape. Samlet set blev Theodor Storm en flot nummer to i løbet og Patrick Frydkjær fik en samlet sjette plads. Albert Withen nappede to trøjer med hjem til samlingen, da han løb med sejren i både point- og spurtkonkurrencen.

Løbet store favorit, Norske Jørgen nordhagen, grundlagde den samlede sejr ved at vinde de to første etaper, og der var hellere ikke den store tvivl om at han var løbets bedste rytter. Men op til weekendens to hårde etaper, forsøgte de danske ryttere med en plan for at vinde løbet, her lykkedes det rytterne at få isoleret den førende rytter, og en overgang var Patrick Frydkjær virtuelt i spidsen for løbet, men desværre for de danske ryttere lykkedes missionen ikke.

Landstræner Michael Berling er dog med rette stolt af de danske ryttere: ”selvom vi var tæt på, lykkedes det lige præcis ikke at vinde den etape som vi rigtigt gerne ville have haft med hjem, det er vi selvfølgelig skuffede over, men vi er også klar over at de erfaringerne vi har gjort os hernede, er meget mere værd. Jeg er stolt over den måde rytterne kørte son ét team og det tegner godt for fremtidige store resultater", slutter en glad landstræner.

De flotte resultater i Tjekkiet, betyder også at Danmark nu ligger på andenpladsen i Nations Ranking, efter Norge.