U23-landevejslandsholdet for herrer kører i denne uge Fredsløbet i Tjekkiet, der finder sted fra torsdag den 8. juni til søndag den 11. juni.

Cheflandstræner Anders Lund har udtaget følgende ryttere til det traditionsrige etapeløb:

Rasmus Søjberg Pedersen (Team U Nantes Atlantique)
Gustav Wang (Restaurant Suri-Carl Ras)
Adam Holm Jørgensen (BHS-PL Beton Bornholm)
Carl-Frederik Bévort (Uno-X DARE Development Team)
Simon Dalby (Uno-X DARE Development Team)
Alfred Grenaae (Uno-X DARE Development Team)

De seks U23-ryttere skal igennem en prolog og tre etaper i Tjekkiet, hvoraf prologen kun er 3,1 km. Første etape køres fredag og byder på en mellemkuperet etape, mens lørdag og søndag runder Fredsløbet af med bjergetaper. Løbet ender igen i Jeseník, hvor det også startede.

Sidste år vandt Sebastian Changizi løbets første etape, og landstræneren har forhåbninger om gode præstationer igen i år - særligt i prologen og første etape.

Fredsløbet blev kørt første gang i 1948, hvor det var et cykelløb for amatører. Siden har det udviklet sig og er blevet opdelt i U19 og U23-løb; begge en del af Nations Cup. Hos U23-herrerne er cykelløbet ét af kun tre Nations Cup-løb i kalenderen. Tidligere vindere tæller blandt andre Tadej Pogacar.