MTB-landsholdet er klar til EM i Anadia, Portugal, der er vært for andet år i træk. Eliten skal dog ikke køre XCO, da dette blev afviklet under European Games. EM afvikles i dagene 6.-9. juli.

Landstræner Mads Bødker har udtaget følgende U23-ryttere:
Sofie Heby Pedersen (Willier-Pirelli Factory Team)
Gustav Heby Pedersen (Willier-Pirelli Factory Team)
Tobias Lillelund (Trek Future Racing)
Oliver Sølvhøj (Mountainbike Club Vejle)

Sofie Heby har i år været helt suveræn i U23 World Cuppen og har vundet alle fire afdelinger. Det betyder helt naturligt, at hun skal regnes med blandt favoritterne til EM sammen med U23 verdensmesteren Line Burquier. Sofie har dog ikke konkurreret mod Burquier i år, og derfor er det ikke til at vide, hvordan styrkeforholdet er.

Hos herrerne er det Gustav Heby, Tobias Lillelund og Oliver Sølvhøj, der skal repræsentere Danmark.

"Gustav har haft en fin start som førsteårs U23," fortæller landstræner Mads Bødker. "Han er så småt ved at vænne sig til den øgede konkurrence og de længere køretider. Hans 7. plads i Lenzerheide viste, at han på en god dag kan være med i toppen. Oliver har fået sit store gennembrud i år og har konstant vist, at hans sejr i Nove Mesto ikke var tilfældig. Han sprang den seneste World Cup over for at kunne forberede sig til EM. Sidste mand i trioen er Tobias, som har bøvlet lidt med det i år, og han har ikke helt præsteret, som han kan. Han viste dog i Val Di Sole med en 14. plads, at han ikke skal tages helt ud af kampen om top 10. Det er et skarpt startfelt, drengene er oppe imod – men jeg er sikker på, at hvis de kører det bedste, de kan, vil de være med til at præge løbet."

Det er ikke kun U23 ryttere, der skal kæmpe om medaljer i Anadia. For eliten gælder det også EM i Team Relay og Short Track.

"Foråret har desværre ikke været helt, som vi havde håbet på for vores Elite Herrer," fortæller landstræneren. "Det betyder, at vi ligger i hård kamp om at kvalificere to ryttere til OL. Vi har derfor valgt at sætte Sebastian Fini og Malene Degn til at køre stafetten, da vi her kan få en del point til ranglisten og potentielt har så stærkt et hold, at vi kan køre med om medaljerne."

Sebastian Fini Carstensen kører foruden stafetten også Short Track. Her stiller både Oliver Sølvhøj og Tobias Lillelund også til start, og planen er, at de skal hjælpe Sebastian så meget som muligt.

Foruden U23 og eliten stiller også fem danske U19-ryttere til start ved EM. Landstræner Benjamin Justesen har følgende ryttere med:

Albert Withen Philipsen (Tscherning Cycling Academy)
Nikolaj Hougs (Holte MTB Klub)
Mikkel Lose (Holte MTB Klub)
Freja Andersen (MTB Racing Nord)
Julie Lillelund (Racing Bjerringbro)

"Målsætningen er en medalje, men vi drømmer om en europamestertitel," fortæller Benjamin Justesen.