Danskerne er vilde med cykling, enten som udøver eller fan. Meget snart kan de mange cykelinteresserede blive samlet i et stort community.

I Danmarks Cykle Union er vi i fuld sving med at udvikle et koncept, som kan samle alle danske cykelentusiaster. Vi skaber et stærkt fællesskab, hvor de mange danske cykel interesserede bindes sammen i et netværk. Navnet på det nye fællesskab er CyklingDanmark.cc

I DCU er der blevet brugt mange kræfter på at indsamle baggrundsviden og høre om de udfordringer, der er for klubber, aktører og udøvere. Vi har gennemført en stor og omfattende undersøgelse blandt næsten 3000 udøvere og cykelinteresserede. Mere end 2000 har allerede skrevet sig op til at modtage mere information om projektet.

Til spørgsmålet om, hvorfor DCU ønsker at skabe et community, fortæller Danmarks Cykle Unions direktør Martin Elleberg Petersen: ”Vi drømmer om at cykling skal være Danmarks nye nationalsport. Det så vi i den grad komme til udtryk under sidste års Tour de France og ikke mindst da tusindvis af danskere bød Jonas Vingegaard velkommen hjem og fyldte Rådhuspladsen. Det har givet os blod på tanden til at skabe et community, hvor det er fællesskabet og interessen for cykling, der driver motivationen”, fortæller Elleberg og fortsætter, ”selvom cc i navnet er en forkortelse for Cycling Club, så skal vi ikke skabe en ny stor cykelklub og konkurrere mod vores medlemsklubber, nej formålet er at tiltrække alle der holder af cykling. Potentialet er stort, hvis vi vel at mærke også får vakt interesse hos dem der cykler, uden i forvejen at være organiseret i en cykelklub. Vi tror tiden er til at skabe et stort dansk fællesskab og vi glæder os til at rulle det ud hen over året”, slutter Martin Elleberg Petersen.

En af de vigtigste bevæggrunde for at etablere fællesskabet er, at de der melder sig ind, skal føle at de er medvirkende til at udvikle sporten, initiativerne og dansk cykling generelt. 

Hos DCU har Projektleder Morten Pagh siden marts arbejdet på at skabe det nye samlingspunkt for medlemmer og selvorganiserede udøvere. Morten Pagh fortæller: ”Cykling er i dag fragmenteret, og det kan være svært at skabe noget fælles. Derfor udvikler DCU en platform, der kan inspirere, engagere og samle cykeldanmark. Målet er at gøre cyklingen mere inkluderende og samtidig skabe et sted, hvor det er nemt at finde løb, events, kurser, kommunikere i klubben og organisere træning og arrangementer. Projektet er nået ind i en fase, hvor vi snart har en prototype, og foreløbigt tyder det på at interessen er stor, fra både medlemmer, klubber og individuelle cykelentusiaster”, slutter Morten Pagh.

Det nye fællesskab vil samle det unikke, som DCU har at tilbyde, tilsat inspirerende og unikt indhold udefra, spændende og attraktive tilbud fra DCU’s partnere og give det et sted at bo til glæde og gavn for alle i fællesskabet.

DCU forventer at gå i luften med onlineplatformen i sensommeren og alle cykelentusiaster opfordres til at være med på rejsen og bidrage positivt til tilblivelsen af platformen.

Man kan allerede nu skrive sig op til at modtage informationer om det nye projekt.

Det sker på web-adressen www.cyklingdanmark.cc

For mere information, spørgsmål og forslag kontakt
Projektleder Morten Pagh
mtpa@slet-dette.cyklingdanmark.dk