Der er nu sat navne på de ryttere, der skal køre VM i BMX racing til august.

Landsholdet består til VM af følgende ryttere:

Junior men:
Jonas Idskov (Aalborg BMX)
Hjalte Feldt (Randers BMX) 

U23 men:
Marcus Leth (Randers BMX) 

Elite women:
Dorte Balle (Limfjord BMX)
Malene Kejlstrup (Randers BMX)

Elite men:
Magnus Dyhre (Taulov BMX)
Kasper Olsson (Københavns BMX) 

"Overordnet set synes jeg, vi stiller med et stærkt hold," siger landstræner Klaus Bøgh Andresen. "Der er potentiale for et godt VM, og det er klart, at til VM så vil alle gerne køre stærkt, så det kræver selvfølgelig, at vi rammer dagen. Men jeg tror på, at vi har den rigtige opskrift til Glasgow. Vi tager derover på træningslejr i næste uge i fire dage for at få kørt banen godt igennem."

Landsholdet har før kørt i Glasgow og endda med stor succes. Sidste år vandt Malene Kejlstrup sin U23 World Cup i netop Glasgow.

"Vi ved godt nogenlunde, hvad det er, vi kommer over til," fortæller landstræneren, "og alle har egentligt vist, at de kan være med fremme blandt de allerhurtigste, hvis vi har en god plan med i bagagen. Overordnet set er jeg positiv, og jeg ser frem til et spændende VM i Glasgow."

Assisterende talenttræner Kenneth Rose er også positiv over juniorernes niveau. Han fortæller: "Jonas er blevet udtaget til VM efter en imponerende sæson med god udvikling og flotte resultater. Jeg er begejstret over hans præstationer og tror, at hans deltagelse i VM vil give ham god erfaring. Hjalte, der også blev udtaget sidste år, bidrager med værdifuld erfaring som andetårs junior. På trods af et styrt til Elite DM, har vi stadig store forventninger til ham, især baseret på hans semifinaleplads ved sidste års VM som førsteårs junior. Drengenes deltagelse vil ikke kun give dem en mulighed for at konkurrere mod verdens bedste ryttere, men også give dem muligheden for at lære og vokse som atleter. Jeg er overbevist om, at de vil repræsentere os på bedste vis."

Det danske landshold skal i aktion den 12. og 13. august på banen i Glasgow BMX Centre.

VM i BMX racing er i år en del af et større VM i cykling, der blandt andet inkluderer landevejscykling, mountainbike og banecykling.