Landstræner Klaus Bøgh Andresen rejste til European Cup i Letland med forhåbning om topresultater. Det ønske blev til fulde opfyldt.

Lørdag og søndag blev der kørt European Cup i Valmiera i Letland. Her havde Landstræner Klaus Bøgh Andresen taget følgende ryttere med: Elite Woman: Rikke Balle (Limfjord BMX) og Malene Kejlstrup (Randers BMX). Elite men: Jakob Sardag (Roskilde BMX) og U23 men: Marcus Leth (Randers BMX).

Lørdag gav allerede et ret stort fingerpeg om hvordan weekenden kunne forløbe. Malene Kejlstrup lægger overlæggeren højt og vinder hendes første European Cup i et forholdsvist skarpt felt. Det er Malenes første sejr i en European Cup og hun gør det rimeligt overlegent og vinder sine tre heat.
Jakob Sardag er med i sin første European Cup finale som Elite Men rytter, men slutter som nummer 4, og er med til at kæmpe om podiepladserne til det sidste. Jakob kører stærkt og forskellen mellem nummer 4 og podiet er marginalt. Marcus Leth der står til start i U23 klassen kører også vanvittigt stærkt men bliver slået til sidst og ender som nummer 8. Ligeledes bliver Rikke Balle nummer 8 i Elite Woman klassen.
Så lørdagen viser meget gode takter og der blev set frem mod søndagens løb.

Og var det en god dag lørdag, så blev søndag en vildt god dag i Letland. Malene Kejlstrup vinder IGEN. Hendes anden win i en European Cup og så endda i et HC løb, med vigtige points til OL-regnskabet.
Marcus Leth, landsholdets young gun i U23 klassen napper også en sejr - hans første win i U23 klassen i en European Cup. Jakob Sardag laver endnu en finale og slutter som sekser og Rikke Balle bliver igen nummer 8 og hendes to ottende pladser betyder således også vigtige point i forhold til OL kvalifikationen.

Landstræner Klaus Bøgh Andresen sætter disse ord på weekenden: ”Jeg havde store forhåbninger og vi kunne næsten ikke bede om mere, både resultatmæssigt og udviklingsmæssigt. Måden rytterne gør det på er bare fantastisk, så resultatet er næsten bare en bonus. At Malene vinder begge dage og søndag endda i et HC løb, er et vigtigt win i forhold til OL. Malene er overlegen og vinder alle heats. Det er et helt vildt højt niveau. Søndag laver Jakob Sardag endnu en finale og er igen med fremme omkring de vigtige placeringer. Jakob vælter desværre på første langside, men slutter alligevel som sekser, også med vigtige points til kontoen, både for ham personligt men også i forhold til OL. Rikke Balle kører også et stabilt og sikkert løb og henter to flotte ottende pladser. Marcus Leth, vores ”young gun” i U23 klassen går ud og smadrer det hele og sikrer sit første win i U23 klassen i en European Cup. Så alt i alt en helt vild weekend i Letland. Jeg er meget tilfreds med resultatet og ikke mindst med rytternes tilgang til opgaven”, slutter en glad landstræner.

Også Malene Kejlstrup er synligt begejstret over weekendens resultat: ”det har været en fantastisk weekend i Letland. Jeg gik ind til weekenden med en forhåbning om at kunne vinde, fordi jeg vidste det kunne lade sig gøre. Men der er bare langt fra at tro man kan gøre det, til rent faktisk at lykkes med det. For det er et utroligt stærkt felt, hvor alle gerne vil vinde og niveauet er sindssygt højt, men jeg havde bare nogle mega gode dage med seks rigtig gode omgange, som gjorde, at hver gang jeg stod i finalen, var der nok ingen tvivl om at jeg tog den, hvis jeg bare holdt hovedet koldt og det gjorde jeg heldigvis begge dage. Det var helt vildt fedt, både fordi det er rigtig gode point at få, til OL-kvalifikationen for kvinder, men også fordi så er min selvtillid boosted frem mod de World Cups som snart kommer, så alt i alt en mega god weekend for mig”.