Med en markant stigning i deltagerantallet, er der store forventninger til weekendens DM for B&U.

Der køres Børne - og Ungdoms DM i Silkeborg d. 26. og 27. august. søndag og det er med et rekord stort antal deltagere. Sidste år var der 168 tilmeldte i de forskellige klasser. I år er deltagerantallet 255.
Når de mange børne- og ungdomsryttere klikker i pedalerne lørdag og søndag, skal de dyste i to discipliner. Rytterne skal køre enkeltstart lørdag og linjeløb søndag og man skal køre begge klasser. Den uofficielle DM-trøje uddeles til vinderen i alle klasser og der er en ganske særlig og unik præmie på spil i alle klasser.

Stigningen i deltagere er en markant stigning, hele 52% flere deltagere en DM i 2022, og det har helt særlige årsager.
Martin Elleberg Petersen, direktør i Danmarks Cykle Union siger: ”Det er fantastisk at se den store stigning i deltagerantallet. Vi ser det som en kæmpe succes med så mange deltagere. En øgning i deltagerantallet på 52% til B&U DM, skyldes det store arbejde klubberne ligger i rekruttering og fastholdelse. Samtidig er vi overbeviste om, at det er en direkte udløber af Danmarks Cykle Unions fokusering på at få flere unge til at køre cykelløb. To hovedpunkter er udslagsgivende: nemlig Skoda Børne Tour, hvor vi over de senest 3 år har aktiveret over 10.000 børn landet over, samt beslutningen om at gøre licens for børne og unge gratis”, konstaterer Martin Elleberg Petersen og slår ydermere fast. ”Vi fortsætter arbejdet og arbejder samtidig på nye løbsformer, med nemmere tilgængelighed og bedre muligheder, så nye cykelryttere for mulighed for at prøve sporten af på nem og sikker vis”. 
Fra arrangørklubben bakkes denne tendens op. Her har man oplevet en tredobling af B&U medlemstallet på bare trekvart år. Så der konstateres fremgang i dansk landevejscykling.

WEEKENDENS LØB
Løbene i weekendens DM afholdes i området omkring Resenbro og Svostrup, hvor der ved søndagens linjeløb er mål ved den kendte Svostrup kro, med præmieoverrækkelse i haven. Sikkerheden for de unge ryttere har arrangørerne som højeste prioritet, hvorfor ruterne er 100% ensrettede og der vil være såvel trafik officials som motorcykel Marshalls, hvor sidstnævnte konstant vil patruljere på ruten.

Det er Silkeborg IF cykling, der er arrangør og klubbens bestyrelsesmedlem og ungdomstrænerformand Brian Johnsen sætter disse ord på det kommende DM: ”Jeg glæder mig ganske enkelt helt vildt. Vi har i klubben arbejdet på planlægning af dette DM siden december, så vi er godt forberedte. Jeg synes vi har skabt en ramme for løbet, hvor rytterne vil tage herfra med en oplevelse af en fantastisk weekend. Vi har lavet nogle fede ruter, overkommelige for de små ryttere og udfordrende for de store, men alle med fokus på sikkerheden og den gode oplevelse. Desuden har vi sikret en kort og publikumsvenlig rute til søndagens linjeløb, så der er noget at glæde sig til” fortæller Brian Johnsen og fortsætter: ”noget jeg selv særligt glædes over, er den store opbakning; i klubben, fra forældrene og fra de mange frivillige, uden disse var det ikke muligt at arrangere et så stort løb for klubben, så tak for det.”

ENKELTSTART:
Lørdag køres enkeltstarten.
Første start går klokken 09:00. Klasserne U11 og U13 skal køre 11,03 km og U15 og U17 skal køre 16,57 km.
Ruterne kan findes her:

Enkeltstart U11/U13.
Enkeltstart U15/U17.

https://www.strava.com/routes/3098689361412860148

LINJELØB:
Søndag gælder det så linjeløbene og her går første start også klokken 09:00. Rytterne skal ud på en 7,85 km rundstrækning. U11 klassen skal køre 2 omgange, i alt 15,7 km. U13 skal køre 3 omgange, i alt 23,55 km, U 15 skal køre 6 omgange, i alt 47,1 km, U 17 piger skal køre 9 omgange, i alt 70,65 km og U17 drenge skal køre 10 omgange, i alt 78,5 km.
Ruten til linjeløb kan findes her:

Man kan finde informationer og få løbende opdateringer på løbets Facebook side.