Fra 11.-16. juli afholdes der EM i banecykling for U19 og U23-klasserne i portugisiske Anadia. Her skal 15 ryttere repræsentere Danmark.

Landstræner Thomas Dalsted har udtaget følgende ryttere:

U23 kvinder:
Laura Auerbach-Lind (Team Rytger powered by Carl Ras)
Ida Krum (Watersley R&D Cycling Team)
Tusnelda Svanholmer (Team Rytger powered by Carl Ras)
Mikka Holm (Sydkystens Cycling)
Alberte Emilie Greve (Team Rytger powered by Carl Ras)

U19 piger:
Anna Margrethe Hansen (Team Rytger powered by Carl Ras)
Astrid Bjørn Sørensen (Watersley R&D Cycling Team)
Ida Krickau (Team Rytger powered by Carl Ras)
Mathilde Estvan-Slonina (Greve CC)

U19 drenge:
Conrad Haugsted (Team NPV Carl Ras Roskilde Junior)
August Birk Hundt (Team Bech Advokater CEC Junior)
Jonathan Aagaard Hansen (Team Bech Advokater CEC Junior)
Noah Wulff Andersen (Team NPV Carl Ras Roskilde Junior)
Nikolaj Ankerstjerne Klausen (Team Mascot Workwear)

U23 mænd:
Phillip Mathiesen (Team CO:PLAY – Giant Store)

Det bliver første gang, at Danmark stiller til start ved et U23 EM med et 4000m hold for kvinder. Dette er muligt på grund af de sidste fire års arbejde i banekraftcentrene i DBC og Cykling Odense med U17- og U19-pigerne. For U19-pigerne bliver det det tredje internationale mesterskab i træk, hvor de stiller med et 4000m hold, mens U19-drengenes hold er et etableret mandskab i international U19-banecykling.

Foruden 4000m holdløb stiller de danske ryttere op i scratch, udskilning, individuelt forfølgelsesløb, pointløb, omnium og parløb i alle tre klasser.

"Da det stadig er et ungdomsmesterskab, vi deltager i, så er det udvikling af de enkelte ryttere, som har det primære fokus," fortæller landstræner Thomas Dalsted. "Når det er sagt, så gør vi selvfølgelig alt, hvad vi kan for at få de bedst mulige resultater med hjem. De største forventninger til en medalje kan man have til vores U19-drenge. Fire af dem var med til U19 VM sidste år, hvor de kørte en 4. plads hjem i holdløbet, og de er kun blevet bedre siden. U19-pigerne er ikke umiddelbart med blandt favoritterne til en medalje, men vi har haft nogle gode træninger i Ballerup Super Arena, der viser, at hvis vi rammer dagen, så kan vi godt lege med om de sjove placeringer. U23-kvindernes holdløb er også en lidt ubekendt størrelse, da det er første gang, vi skal konkurrere på dette niveau. Træningerne op til EM er dog gået godt, og sætter vi nogle gode holdløb sammen, så er jeg overbevist om, at vi kan kæmpe med om medaljerne. Det gælder dog i alle tre klasser, at vi skal kæmpe med lande som Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien og Italien, der ofte dominerer til ungdomsmesterskaberne."

Den eneste klasse, hvor det danske mandskab ikke stiller med et 4000m hold, er hos U23-mænd. Her stiller Phillip Mathiesen til start i en række af de individuelle endurancediscipliner. Phillip blev U19-europamester i scratch i Apeldoorn 2021 og skal nu prøve kræfter med U23-niveauet.

"Phillip er rigtig spurtstærk og kan på dagen godt hive et par gode resultater med hjem fra Portugal og vise, at han har niveau til mere også i landsholdssammenhæng," udtaler landstræneren. "Alt i alt bliver det et utroligt spændende mesterskab med det største danske hold nogensinde, og debut til U23-kvinderne i 4000m holdløb."