Ligaen løber over 12 afdelinger fra 26/10 2022 til 18/1 2023.

Uno-X Ligaen
Den officielle danske liga for e-cykling.

E-cykling er i fortsat udvikling. På alle niveauer vokser interessen år for år. På internationalt eliteniveau ser man ryttere der bliver ”opdaget” ved at skabe ekstraordinære resultater på Zwift, og for alle andre ryttere er det den oplagte måde at få løbs-energi og træning i de mørke måneder.

Uno-X Danmark A/S og Danmarks Cykle Union står sammen om at løfte e-cykling i Danmark til et endnu højere niveau for både hygge-motionisten og eliterytteren - og alle niveauer og ambitioner herimellem. Sammen står de bag den kommende store e-cykling liga der køres over 12 afdelinger fra 26. oktober 2022 til 18. januar 2023.

Uno-X Ligaen køres på Zwift-platformen, og der køres både for herrer og damer i alle kategorier. Ligaen er helt unik, fordi du kun kører imod andre fra Danmark. Alle med dansk statsborgerskab eller udlændinge med dansk licens kan nemlig deltage.

Eliterytterne får også mulighed for at dyste, idet Uno-X og DCU også præsenterer Uno-X Superligaen - Danmarks officielle elite-liga for e-cykling. Her kæmper alle de bedste danske ryttere og teams uge efter uge, for at vinde titlen som det bedste danske team på Zwift-platformen. Uno-X Superligaen tilbydes både til Herre Elite og Dame Elite, og cykelløbene streames live på DCU e-Cyklings Facebookside.

Om den nye liga siger den ansvarlige for e-cykling i Danmarks Cykle Union, udviklingskonsulent Martin Wang Hjørngaard: ”Vi glæder os til at skyde Uno-X Ligaen i gang. Vi ser det som en oplagt mulighed for at vedligeholde og styrke fællesskaberne i cykelklubberne eller til de enkelte med henblik på at holde formen ved lige og få en masse sved på panden og gode oplevelser sammen med andre. Mulighederne er mange med e-cykling, og vi håber, at danskerne vil bakke op om dette nye tiltag fra Danmarks Cykle Union og Uno-X Danmark”.

Fra Uno-X siger Jørgen Lindemann, Adm. Direktør, Uno-X Danmark: ”Hos Uno-X er vi meget optaget af cykelsportens udbredelse. Udover vores egne Uno-X Pro Cycling Teams, ser vi e-cykling som en naturlig udvidelse af den cykelstøtte vi giver DCU til udvikling af herre- og dame ryttere i Danmark. Når vi siger ”Energi til dansk cykelsport” vil vi gerne skabe gode cykeloplevelser for cykelryttere på alle niveauer, og det er her e-cykling og Uno-X Ligaen kommer ind. Den giver os en unik mulighed for, med ét initiativ, at skabe en event, der kan rumme netop det”.

Se meget mere om Uno-X Ligaen og Uno-X Superligaen på DETTE LINK