BESTSELLER har nu fundet de tre nominerede til prisen som Olympisk Håb 2022, og valget er blandt andet faldet på mountainbikerytter Sofie Heby Pedersen.

BESTSELLERs talentpris uddeles hvert år til en atlet, der forventes at kunne sætte sit præg på fremtidens olympiske eller paralympiske lege, og 21-årige Sofie Heby Pedersen er i år med i opløbet til at vinde titlen som Olympisk Håb.

Sofie begyndte 2022 som nummer 89 på verdensranglisten og har gennem sæsonen kæmpet sig hele vejen op på en 11. plads; en sportslig bedrift som har fanget BESTSELLERs søgelys.

”Sofie har i år kørt i U23-klassen. Hun har været blandt de førende ryttere i stort set alle World Cup-løb, og det lykkedes hende som den kun anden danske kvinde at vinde en World Cup,” udtaler landstræner Mads Bødker. Ved VM i XCO vandt Sofie en flot bronzemedalje, mens hun på maratondistancen til VM på hjemmebane fik sit helt store gennembrud i elitefeltet. Her kørte hun op med den olympiske mester Jolanda Neff og den firedobbelte verdensmester Pauline Ferrand Prevot. Her endte Sofie på en flot fjerdeplads.

”Sofies resultater er stærkt medvirkende til, at Danmark ligger som nr. 3 på UCI’s nation ranking for damer,” fortæller Mads Bødker.

Det er dog ikke kun Sofies sportslige præstationer, der ligger til grund for nomineringen. BESTSELLER lægger også vægt på Sofies sociale engagement og hjælpsomhed i MTB-miljøet.

”De tre nominerede er udvalgt ud fra indstillinger fra de danske idrætsforbund, som indstiller atleter, der alle har et særligt talent og en lovende fremtid inden for sporten. De nominerede er desuden kendetegnet ved stærke og ordentlige værdier, som gør, at de bidrager til et positivt miljø omkring dem,” skriver BESTSELLER i en pressemeddelelse.

Sofie kæmper mod bryder Turpal Bisultanov og badmintonspiller Alexandra Bøje, der ligeledes er nomineret til prisen, som uddeles ved TV-showet 'Sport 2022' i januar.

Med titlen som Olympisk Håb følger 100.000 kr. inklusiv et tøjsponsorat på 25.000 kr.