Den unge BMX rytter Marcus Leth (Randers BMX) tager sit næste karrierestep efter at Landstræner Klaus Bøgh Andresen har udtaget ham til BMX landsholdstruppen for 2023.

Marcus Leth kommer op fra et succesfuld forløb i Danmarks Cykle Unions talentprogram, under ledelse af Kenneth Rose som talenttræner. Her har han udviklet sig flot, on og off track, de sidste par år. I år fik han blandt andet sin debut i World Cuppen i Glasgow og i Juli gik det hele for alvor op i en højere enhed, da Marcus blev europamester i Junior Men i Dessel.

Landstræner Klaus Bøgh siger dette om truppens nye medlem: ” Jeg er glad for at udtage Marcus idet han nu er parat til at tage det næste step og blive en del af vores elite landshold. Tidligere på året var han med os på træningslejr i Verona, hvor han viste en seriøs og god tilgang til en træningslejr, hvor han skulle køre med- og mod ”de store drenge”. Når Marcus indtræder i landsholdstruppen, vil han, som resten af truppen, skulle køre på Meybo cykler næste år”.

Danmarks Cykle Unions assisterende talenttræner Kenneth Rose sætter disse ord på udtagelsen: ”Marcus har som junior været en del af vores talent hold. Marcus har altid været et stort talent på cykel, men han har de seneste 2 år gjort en stor indsats såvel på banen, men også uden for banen. I forhold til juniorryttere på talentholdet, så har vi stor fokus på at gøre atleterne klar til at blive del af elitesporten og her er Marcus rigtig godt på vej. Marcus har vist stor dedikation med sin træning, som har sikret ham en rigtig fin fremgang. Dette kom for alvor kom til udtryk da han i juli blev europamester i Junior Men. Jeg er sikker på Marcus vil være en godt input til det danske landshold og glæder mig til at følge med fra sidelinjen”, slutter Kenneth Rose

2023 truppen ser således ud:
Elite Women:
Dorte Balle – Limfjord BMX
Rikke Balle – Limfjord BMX
Malene Kejlstrup – Randers BMX
Elite Men:
Kasper Olsson – Københavns BMX
Jakob Sardag – Roskilde BMX
Magnus Dyhre – Taulov BMX
U23 Men:
Marcus Leth – Randers BMX