BMX-landsholdet og talenttruppen for 2023 er udtaget og klar til endnu en sæson med fart over feltet.

Landsholdet får fra 2023 kun en enkelt tilføjelse til den nuværende trup i form af Marcus Leth, som i år blev europamester i juniorklassen. Truppen ser derfor således ud:

Malene Kejlstrup (Randers BMX)
Rikke Balle (Limfjord BMX)
Dorte Balle (Limfjord BMX)
Kasper Olsson (Københavns BMX)
Magnus Dyhre (Taulov BMX Klub)
Jakob Sardag (Roskilde BMX Klub)
Marcus Leth (Randers BMX)

Udover landsholdet arbejder Danmarks Cykle Union på talentudviklingsområdet med Talentgruppen, som udtages af assisterende talenttræner Kenneth Rose i samarbejde med landstræner Klaus Bøgh Andresen. Talentgruppen består af 15-16-årige samt juniorryttere, som bliver udtaget til samlinger og får løbende respons fra assisterende talenttræner. Formålet med talentudviklingsarbejdet er, at man på længere sigt skaber flere internationale eliteryttere. Talentgruppen for 2023 består af følgende ryttere:

Ida Østergaard (Bjerringbro)
William Garner (Roskilde)
Rasmus Riise Simonsen (Randers)
Kasper Mikkelsen (Varde)
Villads Pedersen (Roskilde)
Bolette Schlüter (Varde)
Marcus Leimberg (København)
Jonas Idskov (Aalborg)
Hjalte Feldt (Randers)
Oliver Sayk (Aalborg)

"Vi har i år valgt at udtage to nye spændende ryttere til vores talenttrup," udtaler Kenneth Rose. "Der har igen i år været mange emner at vælge imellem grundet et flot niveau blandt vores unge kørere. Udtagelserne er lavet ud fra kørernes langsigtede potentiale, og jeg ser frem til at begynde samarbejdet med kørerne."

Den nye talenttrup betyder også et farvel til Victor Vestring, som har været en del af truppen hidtil.

"Vi har måttet sige farvel til Victor Vestring, som har afsluttet et rigtig fint forløb i vores talenttrup," fortæller Kenneth Rose. "Victor har ydet en kæmpe indsats hele året, hvilket også har afspejlet sig i hans meget flotte udvikling. Hvis det gode arbejde fortsætter, er der helt sikkert potentiale for, at Victor kan hæve sit niveau yderligere. Vi ønsker Victor held og lykke fremadrettet og glæder os til fortsat at følge hans udvikling."