Den 19. marts afholdes den årlige kongres i Danmarks Cykle Union. Her skal unionen vælge ny formand, idet DCU’s nuværende formand Henrik Jess Jensen har valgt ikke at genopstille efter 7 år i formandsstolen og godt 11 år i bestyrelsen. 

Henrik Jess Jensen sætter her ord på sin beslutning:
”Udover mit formandskab i Danmarks Cykle Union, er jeg på 6. år vicepræsident i den europæiske cykle union (UEC), ligesom jeg har sæde i UCI’s Management Committee - og jeg nu må erkende at arbejdsmængden og omfanget af formandsposter, som frivillig og ulønnet, ikke er foreneligt med min fuldtidsbeskæftigelse og privatliv.
Jeg har, som mange ved, en stor interesse i- og en berøringsflade internationalt, hvor jeg har været drivkraften i at arbejde for at skaffe store cykelevents til Danmark. Det tager tid og det vil jeg gerne have højere fokus på, hvorfor jeg, efter gensidig aftale med den nye formandskandidat, vil tiltræde en funktion, hvor jeg varetager og har mandat til, på vegne af DCU, at sikre de internationale relationer og tiltrække store cykelevents til DCU” siger Henrik Jess Jensen og fastslår: ”denne internationalt orienterede post passer godt sammen med posten som vicepræsident i den europæiske cykelunion og min toppost i UCI’s øverste organ, Management Committee”.

Ny formandskandidat er Distrikt Sjællands nuværende distriktsformand Morten Anderson.
En ændret organisering af bestyrelsen og formandskabet i Distrikt Sjælland, har nu gjort denne fremtidige organisering af DCU mulig og Morten Andersons kandidatur offentliggøres således i denne uge, når DCU udsender indkaldelse til den årlige kongres, der afholdes søndag den 19. marts på Comwell Klarskovgaard i Korsør.