Danmarks Cykle Union, Stjær E-Cycling og eCykle Klub Danmark afholder DM i e-cykling 2023 lørdag den 11. marts i Aarhus.

Det er endnu en gang ved at være tid til DM i e-cykling. Denne gang vil der blive afholdt tre kvalifikationsløb forud for den store finale i Aarhus, hvor danmarksmestrene i e-cykling for Dame og Herre Elite skal findes. Der vil ydermere blive afholdt et Open Race på finaledagen, og ambitionen er at skabe en festdag i e-cyklingens tegn.

Hvad kommer der til at ske?

Der planlægges en e-cykling-dag med masser af aktiviteter fra morgen til aften, herunder blandt andet DM-finalen. Der vil være 16 deltagere i finalen, som bliver afviklet som tre på hinanden følgende løb. Løbet vil dermed blive afviklet som et omnium med tre heats, som giver point. Cykelrytteren med flest point bliver danmarksmester.

Derudover vil der blive afholdt et Open Race for alle, der er medlem af en DCU-cykelklub. Tilmelding til dette starter i februar og vil blive tilgængeligt på Sportstiming. Der vil ydermere være forskellige konkurrencer for det deltagende publikum på dagen, herunder ”Publikums Wattkonge” og ”Publikums Årets Raket”.

Hvor skal løbet køres?

De fysiske rammer findes ved Aarhus Firma Sport, mens den virtuelle lokation findes hos Wahoo RGT-platformen. Denne platform er valgt, fordi E-cyklingudvalget i Danmarks Cykle Union vurderer, at RGT tilbyder den bedste løbsdynamik af de mulige platforme. Derudover kræver løbsdeltagelse ikke Premium-abonnement, og dermed er løbet tilgængeligt for alle, uden at man skal betale for deltagelse. Hos RGT har DCU desuden mulighed for selv at lave opsætning af løb og foretage nødvendige ændringer.

Selvom det er gratis at deltage i DM, kræver det dog e-cyklinglicens, hvis man vil dyste med om dannebrogstrikoterne. Kvalifikationsløbene begynder den 25. januar, og for at deltage kræver det også, at man skal have ansøgt om en e-cyklinglicens.

Finalen vil blive afholdt ved Aarhus Firma Sport, Paludan-Müllers Vej 110, 8200 Aarhus.

Find mere info på https://www.sportstiming.dk/event/12045